Banii din programul “Rabla” ar putea fi accesati in iulie-august; ministrul Mediului se gandeste la o posibila suplimentare

masina_bani.jpg

Banii din programul “Rabla” ar putea fi accesati in iulie-august, iar dupa aceasta programul ar putea fi suplimentat, a declarat marti, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, la o conferinta despre economia circulara.

“Sper ca perioada in care romanii sa mearga sa acceseze acest program sa fie extrem de rapida si poate ca undeva in sfarsitul lui iulie, inceputul lui august banii sa fie deja accesati si poate ca o sa identificam alti bani pentru o suplimentare asa cum am facut in 2015”, a spus Gratiela Gavrilescu.

Ministrul a anuntat, in context, ca semnat si trimis la Monitorul Oficial pentru publicare ordinul pentru programul Rabla astfel incat cele doua programe destinate reinnoirii parcului auto, Rabla si Rabla Plus, sa poata demara in perioada 5 — 10 mai.

Gratiela Gavrilescu a afirmat ca programele Rabla si Rabla Plus vor porni simultan si vor putea fi cumulate.

“Ieri (luni — n.r.) am semnat ordinele de ministru si le-am trimis la Monitorul Oficial sa poata sa fie publicate astfel incat AFM (Administratia Fondului pentru Mediu — n.r.) sa poata, incepand de astazi, sa treaca la lista de acreditare a dealerilor. Eu preconizez undeva in perioada 5 si 10 mai sa putem deja sa dam drumul la programul “Rabla”, in sensul ca persoanele fizice si juridice care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul nou sa poata sa acceseze electronic acest program”, a aratat Gratiela Gavrilescu.

Potrivit ministrului, cei interesati vor primi o prima de casare de 6.500 de lei si un ecobonus de 1.000 lei la achizitionarea unui autovehicul cu o emisie de maximum 130 g CO2/km, precum si un ecobonus de 1.700 de lei pentru un autovehicul hibrid. Ministrul a spus ca prin Rabla plus se vor acorda 10.000 de euro pentru masinile electrice si pentru cele hibrid plug-in 4.500 de euro.

In data de 10 aprilie, ministrul Mediului anunta ca bugetul alocat pentru acest an in cadrul programului ‘Rabla’ se situeaza la 180 de milioane de lei.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.