Un spital de psihiatrie din judetul Calarasi a fost reabilitat cu fonduri REGIO

spital-psihiatrie-calarasi.jpg

fonduri-por-regioProiectul “Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Sapunari, judetul Calarasi” a primit fonduri REGIO prin POR, Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale“, DMI 3.1 “Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate“.

Proiectul a avut o valoare totala de 2.095.922,76 lei, din care 1.566.660,92 lei a reprezentat asistenta financiara nerambursabila solicitata de Consiliul Judetean Calarasi, in calitate de beneficiar.

Acest proiect apartine CJ Calarasi, urmarind imbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite unei categorii vulnerabile a populatiei (persoane cu probleme de sanatate mintala) si pentru cresterea accesibilitatii si calitatii serviciilor de sanatate mintala din judetul Calarasi.

Spitalul de Psihiatrie Sapunari are rolul de a deservi locuitorii judetelor Calarasi si Ialomita, respectiv peste jumatate de milion de persoane. Capacitatea spitalului este de 170 de locuri, cinci medici de specialitate asigurand garzile in spital si avand in supraveghere in prezent aproximativ 130 de pacienti cronici si acuti aflati in tratament.

In cadrul programului Regio 2007 – 2013, la nivelul judetului Calarasi s-au depus in total 123 de proiecte, din care au primit finantare 80 de contracte, in valoare totala de peste 282 milioane de lei, asistenta nerambursabila solicitata depasind suma de 212 milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.