Beneficiarii Start-Up Nation 2017 pot solicita banii pana la 29 septembrie; termenul nu va fi prelungit

Start-up-Nation-Romania-01.png

Castigatorii din programul Start-Up Nation 2017 mai au la dispozitie mai putin de o luna pentru a solicita banii de la stat, in conditiile in care termenul-limita, 29 septembrie, nu va fi prelungit, se arata intr-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Beneficiarii au obligatia, conform procedurii de implementare a programului, ca in maximum un an de la intrarea in vigoare a Acordurilor de finantare sa efectueze cheltuielile si sa depuna documentatia aferenta cererii de plata/rambursare la sediul Agentiilor pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului, dar nu mai tarziu de 29 septembrie 2018.

“Nu va fi nicio amanare, 29 septembrie este ultima zi de depunere a cererilor de plata pentru ca, la sfarsitul lunii decembrie, va fi ultima zi de plata in Start Up Nation 2017. ii rog pe toti cei care au aplicat in Start-Up Nation 2017 sa vina cat mai repede la ghiseele agentiilor regionale si la bancile partenere, astfel incat sa intre cat mai repede in posesia finantarii, pentru ca bani exista, sunt in conturile bancilor si in conturile agentiilor regionale’, a declarat stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, citat in comunicat.

Finalizarea editiei 2017 a Start-Up Nation este o premisa esentiala pentru demararea editiei 2018 a programului, asteptat si solicitat de mii de intreprinzatori care vor sa investeasca in viitorul lor, au adaugat reprezentantii ministerului.

La 15 iunie 2017 aplicatia pentru depunerea online a planurilor de afaceri pentru obtinerea unei finantari nerambursabile de 200.000 lei/beneficiar pentru infiintarea si demararea unei afaceri devenea activa.

O luna mai tarziu, la inchiderea aplicatiei, numarul planurilor de afaceri inregistrare in program – 19.297 de planuri – a depasit orice asteptari, confirmand strategia Guvernului Romaniei de consolidare a ecosistemului IMM-urilor prin sustinerea spiritului antreprenorial, se mai arata in comunicat.

Au fost verificate 10.000 de planuri de afaceri si semnate 8.444 de contracte, dintre care: 4.538 contracte in domeniul productiei, 595 contracte in domeniul IT, 2.522 contracte in domeniul industriilor creative si 789 contracte in domeniul serviciilor.

Start-Up Nation 2017 a determinat crearea a 21.019 de noi locuri de munca in economia romaneasca, din care aproape 80% (16.860 locuri de munca) au fost ocupate de persoane din randul somerilor, absolventilor sau persoanelor defavorizate.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.