Beneficiile Managementului Cunoasterii pentru sectorul public

Cum este folositoare si relevanta pentru functionarii si expertii din administratia publica
certificarea internationala in Managementul Cunoasterii (KM)?

Drept raspuns pentru toti reprezentantii sectorului administratiei publice centrale sau locale care, in vremuri de reforma, restructurare, dar si de criza de resurse financiare in domeniu, au aflat ori s-au interesat de rostul si foloasele urmarii unei formari si certificari internationale specifice in domeniul Managementului Cunoasterii (Knowledge Management Specialist), sintetizam pe scurt sapte puncte tari ale acestuia.

Astfel, cei ce participa la reuniunile SCOALA BANILOR EUROPENI – continuare a programului non-guvernmental „Incubatorul de Proiecte si Afaceri Europene” (lansat in februarie 2009) – si obtin certificarea Knowledge Management Specialist prin Knowledge Management Institute (Knomacons.ro; kminstitute.org) si sprijinul oferit de EUROLINK – House of Europe (HouseofEurope.ro) impreuna cu partenerii oficiali ai acesteia:

1. Dobandesc un avantaj competitiv, flexibil si rapid pentru ca sa progreseze in cariera sau sa se reinventeze profesional pe baze inovative, sanatoase si de lunga perspectiva, care sa-i sustina in mod palpabil pentru o eventuala trecere in mediul privat sau reconversia pe o alta functie sau resort de expertiza.
2. Se alatura unei solide comunitati interne si internationale, beneficiind din plin de schimburi de cunostinte, bune practici manageriale, informatii de finete privind chestiuni spinoase cu care se confrunta in activitatea de zi cu zi sau care pot aparea ca provocari la un moment dat in munca lor prezenta sau viitoare.
3. Identifica scopuri comune in cadrul unui mediu activ si prietenos de inter-comunicare pentru a fi primii care profita de detalii asupra schimbarilor legislative, tehnice, procedurale formale si mai ales informale de care se lovesc in mod curent sau doar accidental.
4. Pot afla in mod prioritar despre noi oportunitati profesionale, proiecte si investitii in tara sau strainatate care sa-i ajute sa-si puna mai bine in valoare cunostintele, competentele si abilitatile acumulate si se pot sprijini reciproc pentru integrarea in echipele de proiect care se formeaza cu mai mare lejeritate.
5. Deprind cu usurinta metode noi si utile de acumulare, pastrare si valorificare inteligenta a cunostintelor care ii sprijina pas cu pas sa se faca mai folositori angajatorilor si sa primeasca calificative superioare si recompense materiale si morale, indiferent de organizatia / institutia unde lucreaza.
6. Se adapteaza din mers in vederea asimilarii noilor standarde de calitate sau de exigenta impuse, modificarilor de cultura organizationala sau reorganizarilor uneori bulversante prin care trec institutiile / organizatiile din care provin.
7. Isi reduc considerabil gradul de stress la locul de munca, isi sporesc increderea si stima de sine, contribuie la generarea unui micro-climat concret sau virtual mai permeabil, atat in raport cu schimbarile punctuale inerente care apar, cat si cu transformarile locale, nationale sau globale cu care se confrunta institutiile unde activeaza sau unde doresc sa acceada.

Mai multe detalii asupra avantajelor afilierii la Comunitatea Knowledge Management (KMC), cat si la agenda si activitatile organizate sub egida Platformei „EU-RO Clearing Funds” pot fi aflate consultand siteul www.StructuralFunds.ro

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.