Berntsson: Politicile de coeziune si coridoarele de transport europene – principalele teme ale Plenarei de Primavara a ARE de la Arad

m.jpg

Politicile de coeziune, dar si coridoarele de transport europene, care sunt mijlocul prin care comertul european se poate dezvolta, sunt principalele teme de discutie in cadrul Plenarei de Primavara a Adunarii Regiunilor Europei (ARE) de la Arad, a declarat presedintele ARE, Magnus Berntsson.

Acesta a vorbit, in conferinta de presa pe care a sustinut-o alaturi de presedintele CJ Arad, Iustin Cionca, si primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, despre importanta pentru intreaga Europa a evenimentului de la Arad.

“Este o intalnire foarte importanta pentru Europa si ma bucur ca ma aflu aici, la Arad, in Anul Centenarului Marii Uniri. Trebuie spus ca ARE este o organizatie care include si regiuni ce nu fac parte din Uniunea Europeana, asadar are un impact la nivelul intreagii Europe. Printre temele pe care le discutam la Arad se numara cele privind politicile de coeziune, dar si coridoarele de transport europene, care sunt mijlocul prin care comertul european se poate dezvolta”, a spus Magnus Berntsson.

“Sunt fericit ca, in Anul Centenarului Marii Uniri, Aradul are onoarea de a avea astfel de invitati. Practic, in Arad avem 151 de invitati reprezentanti ai administratiilor publice din aproape intreaga Europa si nu numai. Pentru noi, este o buna oportunitate sa invatam din exemplele domniilor lor si pentru dansii este o ocazie sa cunoasca Romania si Aradul, sa ne vada asa cum suntem noi: harnici si cu proiecte care contribuie la dezvoltarea Europei”, a afirmat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad, in cadrul conferintei de presa.

Totodata, acesta a spus ca, in calitate de gazde, Consiliul Judetean Arad si Primaria Municipiului Arad si-au propus sa prezinte participantilor la Plenara ARE imaginea unei Romanii “puternice, stabile, o Romanie a lucrului bine facut cel putin raportat la ceea ce se intampla in vestul tarii”.

“Plenara de Primavara a ARE constituie o oportunitate pentru Arad si pentru Romania. Particip la aceasta conferinta ca membru al Comitetului Regiunilor de la Bruxelles si voi prezenta situatia regiunii noastre, a modului in care ne dezvoltam. Evident ca voi prezenta si proiectul de dezvoltare Arad- Timisoara, un pol de dezvoltare care poate fi realizat prin proiectele europene. Suntem onorati de aceasta intalnire pentru ca putem relationa cu mult mai multe regiuni din Europa si putem transmite un mesaj guvernantilor de a intelege necesitatea functiunii acestor regiuni, dat fiind faptul ca regiunile de dezvoltare creeaza bunastare cetatenilor”, a sustinut, la randul sau, Gheorghe Falca, primarul Aradului.

Lucrarile Plenarei de Primavara a ARE au debutat marti dupa-amiaza, Iustin Cionca si Gheorghe Falca prezentand strategia de dezvoltare a judetului Arad si respectiv a municipiului Arad, cu accent pe parcursul european asumat.

In cursul zilei de miercuri, vicepresedintele CJ Arad, Sergiu Bilcea, va face o prezentare despre conectarea infrastructurii rutiere aradene la reteaua europeana de transport.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.