POR: Lansarea apelului de proiecte privind modernizarea drumurilor judetene din regiunile Vest si Sud Muntenia

pndr-ghid.jpg

In 22 martie 2018, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a emis ordinul de aprobare a “Ghidului solicitantului – conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Apelului de proiecte nr.POR 2018/6/6.1/4 Vest si Sud Muntenia, Axa prioritara 6 – imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.” – Apel pentru regiunile Vest si Sud Muntenia.

Status: Lansat
Depunere: 02.07.2018
Buget: 37,72 milioane de euro/72,02 milioane de euro 

Obiectiv

Obiectivul specific al acestei prioritati il reprezinta cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate in proximitatea retelei TEN-T prin modernizarea drumurilor judetene.

Actiuni sprijinite

Prin intermediul acestei prioritati de investitie vor fi sprijinite principalele tipuri de actiuni:

a. modernizarea si reabilitarea pentru imbunatatirea parametrilor relevanti- cresterea vitezei, sigurantei rutiere, portantei etc. retelei de drumuri judetene (inclusiv poduri si podete, acces la
proprietati – aflate in domeniul public ) care asigura conectivitatea, directa (drumuri judetene sau trasee compuse din mai multe drumuri judetene legate direct) sau indirecta (drumuri judetene/trasee legate de retea prin intermediul unui drum national modernizat) cu reteaua TEN-T, construirea unor noi segmente de drum judetean pentru conectarea la autostrazi sau drumuri expres.
b. constructia / modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judetean ce vor face parte din drumul judetean respectiv, construirea/realizarea de sensuri giratorii si alte elemente pentru
cresterea sigurantei circulatiei (parapeti de protectie, limitatoare de viteza – inclusiv marcaje rezonatoare), semnalistica orizontala si verticala, reorganizare de intersectii.
c. construirea/ modernizarea/ reabilitarea de pasaje/noduri rutiere (construirea doar pentru asigurarea conectivitatii directe la autostrazi TEN-T a drumurilor judetene) si construirea pasarelelor pietonale.

In cadrul prezentului apel de proiecte, pentru intocmirea bugetului cererii de finantare, se vor lua in calcul urmatoarele rate de cofinantare:

– maxim 85% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului reprezinta rata de cofinantare acordata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), respectiv 13% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului reprezinta rata de cofinantare din bugetul de stat (BS).
Beneficiarii vor asigura din bugetele proprii o cofinantare de minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Buget

Alocarea financiara a apelului este de 37,72 milioane de euro pentru regiunea Vest, respectiv 72,02 milioane de euro pentru regiunea Sud Muntenia (FEDR+buget de stat).

Perioada de depunere

Data publicarii ghidului specific si adocumentatiei aferente apelului pe site-ul programului www.inforegio.ro: 22.03.2018.
Data si ora incepere depunere de proiecte: 30.03.2018, ora 12.00.
Data si ora inchidere depunere de proiecte: 02.07.2018, ora 15.00.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul Solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.