Bine de stiut despre procesul de recrutare

Unele companii, instituţii publice, organizaţii aleg ca în procesul de recrutare de personal să renunţe la testele de cunoştinţe* şi să meargă pe mâna testelor psihometrice.

Aşadar, înainte de a vă prezenta la interviuri unde aveţi informaţii că veţi fi testaţi astfel, poate ar fi bine să citiţi (sunt cărţi), să căutaţi pe web sau să discutaţi cu profesionişti (sau păţiţi) în acest domeniu.

Testele pot fi de tipul:

  • Numerical Reasoning;
  • Logical Reasoning;
  • Verbal Reasoning;
  • Verbal Logic Test;
  • Computer Aptitude Test;
  • Vocabulary Test etc.

Exemplu: am găsit astfel de teste pe site-ul University of Kent

* unele companii renunţă la astfel de teste în condiţiile unui CV care atestă un nivel de studii care te recomandă pentru acel job (chiar şi dacă studiile nu sunt în domeniu), pe când altele ajung la evaluarea cunoştinţelor după ce se trece de testul psihometric. Evident că lucrurile sunt altfel atunci când vorbim despre locuri de muncă unde o anumită competenţă tehnică este solicitată.

About Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.