Black Sea Trust for Regional Cooperation a lansat o noua linie de finantare: Safeguarding Democracy

bani-716x300.jpg

Black Sea Trust for Regional Cooperation apartinand de The German Marshall Fund of the United States anunta o noua linie de finantare deschisa societatilor civile din Romania, Armenia, Bulgaria, Georgia, Moldova si Ucraina.

Black Sea Trust  (BST) lupta pentru ca societatile civile sa joace un rol fundamental in apararea si promovarea valorilor precum drepturile omului, libertatea, echitatea, statul de drept, egalitatea, prosperitatea, pentru promovarea bunelor guvernari si pentru sustinerea presei libere si independente.

Fiind constienti de noul val de populism care i-a amploare in Europa, si a caruit efect este sensibilizarea proceselor democratice, si avand in vedere si efectele propagandelor si a informarii deficitare a populatiei, Black Sea Trust pentru Cooperare Regionala lanseaza o noua linie de finantare a carei scop este salvgardarea democratiei in Europa de Est: Safeguarding Democracy.

Linia de finantare se adreseaza organizatiilor societatii civile, precum si celor implicate in jurnalism, care pot sa mobilizeze publicul tinta. Acestea trebuie sa aiba sediul intr-una din urmatoarele locatii: Romania, Armenia, Bulgaria, Georgia, Moldova sau Ucraina, dar parteneriatele cu alte organizatii din statele balcanice sunt binevenite.

Este important de retinut ca organizatiile din Romania trebuie sa contureze proiecte impreuna cu organizatii din Armenia, Georgia, Moldova sau Ucraina, insa nu cu organizatii din Bulgaria.

Organizatorii astepta proiecte in urmtoarele domenii:

•    Contracararea propagandei anti-vestice
•    Demitizarea stirilor false si promovarea competentelor jurnalistice
•    Promovarea proceslor de buna guvernare
•    Promovarea valorilor fundamentale ale omului

Aplicantii sunt incurajati sa creioneze proiecte care:
•    Implica tinerii si le ofera posibilitatea de a deveni cetateni activi, cu o judecata critica si care promoveaza inovatii sociale
•    Ating un numar cat mai mare de beneficiari
•    Implica mai multe domenii, precum artele, industriile creative si IT-ul
•    Sunt creative (activitatile prevazute in proiecte pot fi artistice, hackathon sau alte tipuri de maratoane, flash mob sau alte feluri de campanii care implica povesti etc.)
•    Sunt curajoase

Propunerile de proiecte pot fi trimise pana cel tarziue 17 martie 2017, urmand procedura de inscriere.

Mai multe informatii despre felul in care puteti aplica pentru aceasta linie de finantare gasiti AICI.

Sursa: Stiriong.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.