Bani pentru comunitatile rome

romi_ajutor.jpg

Oficiul Initiativa Romilor invita romii si organizatiile pro-romi si retele formale sau informale din Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Italia, Romania, Slovacia si Spania sa solicite burse de advocacy.

Obiectivul general al programului

Extinderea parteneriatelor cu societatea civila pro-roma si sprijinirea organizatiilor dedicate comunitatilor rome pentru a organiza interventii de advocacy care sa propuna politici institutionale noi si sa promoveze incluziunea sociala prin experimentarea unor noi modele politice.

Obiectivul specific al programului

Propunerile depuse trebuie sa pledeze pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor UE dedicate reformelor de incluziune sociala la nivel institutional, dar si imbunatatirea politicilor ce vizeaza incluziunea, scopul fiind cresterea calitatii vietii persoanelor de etnie roma.

Activitati eligibile

Parteneriate: Sunt incurajate parteneriatele cu scopul de a crea mecanisme de consultare, monitorizare si evaluare a reformelor sprijinite de UE.

Orientarea investitiilor spre rezultate: Proiectele trebuie sa aiba o perspectiva critica asupra sistemului de politici publice si trebuie sa se remarce prin potential pentru adaptarea la reforme.

Interventii centrare pe politici: Statele membre trebuie sa integreze asistenta UE in reformele politicilor sectoriale.

Beneficiari eligibili:

  • ONG-uri si retele ale comunitatilor de romi
  • Parteneriate cu ONG-uri dedicate comunitatilor de romi

Intensitate maxima a ajutorului acordat – finantatorul nu a stabilit o intensitate maxima a ajutorului acordat. Se urmareste crearea unui proiect realist si eficient.

Termen limita de depunere: 15 martie 2017

Finantator – Roma Initiatives Office

Mai multe detalii gasiti pe: www.opensocietyfoundations.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.