Blocaj in sistemul achizitiilor publice pentru proiectele europene

proiecte-europene.jpg

Avand in vedere posibilitatea aplicarii de corectii financiare pentru procedurile de achizitie publica lansate dupa data de 18.04.2016 ca urmare a neadoptarii de catre Parlament a noului pachet legislativ, va aducem in atentie declaratia lui Bogdan Puscas, presedinte ANAP.

„Ne aflam intr-un dialog destul de aplecat cu membrii Comisiei Europene pentru a primi un raspuns formal in sensul ca toate procedurile lansate dupa 18 aprilie in baza ordonantei 34 sa poata fi atribuite in baza acestei legi si mai mult in etapa de auditare sa poata fi verificata tot in baza acestui cadru legal si sa nu primeasca corectii datorita unei diferente de opinii in evaluarea lor ulterioara”, a mentionat presedintele ANAP.

Contrar celor mentionate de catre presedintele ANAP, mentionam ca la sfarsitul anului 2015 au fost lansate mai multe apeluri in cadrul POC 2014-2020.

Conform declaratiei reprezentantilor AM POC la workshop-ul interactiv „Achizitii publice. Noutati si reguli de buna practica” din data de 14.04.2016 in perioada imediat urmatoare se vor semna contractele de finantare dintre AM POC si beneficiarii de finantare, in mare parte institutii publice. Astfel, beneficiarii de finantare trebuie sa lanseze procedurile de achizitie publica aferente proiectelor finantate. Solicitantii de finantare care au proiecte castigate, adica viitorii beneficiari de finantare, nu stiu ce se va intampla in continuare, adica daca vor putea desfasura procedurile de achizitie conform OUG nr. 34/2006 fara a primi ulterior, la momentul efectuarii auditului din partea Comisiei Europene, corectii financiare.

Vezi aici declaratia din emisiunea 24 de minute de la Digi24.

Sursa: Idelis.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.