Blogger Ionel Timisan: Analiza asupra ocupatiei “Manager de Proiect”

ionel_timisanIn ceea ce priveste Romania, bine cunoscutele probleme ce sunt prezente la nivel de finantare europeana si cramponarea la nivel general in a le rezolva alaturi de esecul in a crea un fond corespunzator care sa faciliteze absorbtia, toate aceste aspecte si elementele conexe ar trebui sa ne faca sa ne intrebam:

A atins Romania un nivel de maturitate in domeniul Managementului de Proiect?

Factorul motrice pentru orice proiect este intotdeauna resursa umana – omul. Deoarece chiar daca avem buget, resurse, vointa si timp, lipsa persoanei care sa fundamenteze si sa initieze viitoarele proiecte viabile pentru organizatie, atrage dupa sine stagnarea sau regresul organizatiei la nivel de competitivitate pe piata. Drept urmare, o privire mai atenta asupra resursei umane si a calitatii acesteia este un aspect de prima necesitate pentru orice organizatie dar si pentru Romania ca tara.

O analiza care sa vizeze Managerul de Proiect fiind bine venita. Chiar daca nu putem realiza o cercetare la nivel de individ a tuturor Managerilor de Proiect din Romania, o investigare la nivel macro asupra Managerilor de Proiect ne poate crea o imagine mai clara asupra nivelului de maturitate a Romaniei in Managementul de Proiect.

V-ati pus vreodata intrebarile, oare cati manageri de proiect sunt in Romania si oare ce venituri au acestia?

Pentru a pune o lumina in plus si pentru a crea o imagine de ansamblu mai clara asupra maturitatii Romaniei in ceea ce priveste capacitatea acesteia de a gestiona proiecte, s-a realizat o analiza asupra ocupatiei – Manager de Proiect, analiza ce a vizat numarul persoanelor active ce au fost incadrate sub aceasta ocupatie si nivelul mediu lunar de salarizare a acestora, scrie Ionel Timisan pe blogul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.