Bonificatii de 10% pentru plata impozitului pe profit și microîntreprinderi în trimestrele II și III. A fost publicată în Monitorul Oficial

Monitorul-Oficial.jpg

Ordonanța de Urgență 33/2020 a fost modificată prin Lege, astfel încât firmele vor putea beneficia de bonificații de 10% pentru impozitul pe profit și microîntreprinderi în Trimestrele II și III. Legea a fost publicată în Monitorul oficial, după ce a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare și plată prevăzut la art. 41 din legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, contribuabilii care plătesc impozit pe venitul microîntreprinderilor, care plătesc impozitul datora la termenele scadente, 25 iulie 2020 inclusiv, pentru primestrul II, și 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul II, beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului pe profit datorat”, arată documentul.

Prevederile se aplicã în mod corespunzãtor și pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacã plãtesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipatã trimestrialã pânã la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.

Contribuabilii determinã impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de platã, prin scãderea din impozitul datorat a bonificației calculatã potrivit act normativ aprobat… Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.