Start-Up Nation 2020: S-a anunțat când ar putea să înceapă programele naționale de fonduri pentru IMM

start-up-nation-2019_0.jpg

Ministrul Economiei spune că nu a renunțat la deschiderea programului Start-Up Nation în anul 2020, Virgil Popescu avansând o dată probabilă când va începe derularea principalelor programe de finnațare pentru IMM cu fonduri nerambursabile de la bugetul de stat.

Din a doua parte a lunii iunie 2020, vor începe probabil cele 3 programe principale: Microindustrializare, Comerț-Servicii și Start-Up Nation, a precizat Popescu, joi, la o întâlnire pe Facebook organizată de Consiliul Național al IMM.

„La Ministerul Economiei avem în continuare Programul de Microindustrializare pentru IMM, vorbim de granturi de până la 450.000 de lei pentru investiții în echipamente tehnologice, avem programul Comerț și Servicii – granturi de până în 250.000 de lei pentru firme care au coduri CAEN în activități de comerț sau servicii, și evident programul Start-Up Nation, un program pe care vrem să-l rebranduim, să-l refacem, pe care îl vrem să fie orientat către antreprenoriat, către performanță antreprenorială, digitalizare. Cam acestea sunt programele pe care la Ministerul Economiei vrem să le derulăm părobabil din a doua parte a lunii iunie”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Referitor la Programul Start-Up Nation, el a criticat ca fiind un „program social” ediția 2018-2019 și a precizat că vrea să reorienteze schema de finanțare către o zonă mai tehnologică.

„După părerea mea, Start-Up Nation, în momentul de față, este un program social. Am observat granturi câștigate de companii care s-au angajat că vor avea 60 de salariați. Or, asta e mai mult decât ridicol, după părerea mea. Eu cred că Start-Up Nation trebuie să stimuleze antreprenorii care știu să facă business, care folosesc ultimele tehnologii în dezvoltarea companiilor lor și care pot să aducă plusvaloare. Nu cred că Start-Up Nation trebuie să ajute companiile care au un număr mare de angajați să și-i transfere pe companii noi și să folosească pentru aceasta banii statului. Din păcate, o parte dintre progarmul Start-Up Nation din 2018 a fost orientat către acest lucru, criteriul principal pentru acordarea acestui grant fiind numărul mare de angajați”, a mai spus Virgil Popescu.

Reamintim că, în prognoza sa de primăvară, Comisia Europeană a estimat că rata șomajului este preconizată să crească de la 3,9% în 2019 la 6,5% în 2020, pentru ca din 2021 să mai scadă puțin, la 5,4%.

În schimb, Guvernul vrea să acorde populației care a avut de suferit consecințele economice ale crizei COVID-19 vouchere de consum, parțial din fonduri euopene…Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.