Braila: Festivalul Pestelui – proiect cu fonduri europene, pentru promovarea valorilor si traditiilor locale

pesti_crap.jpg

Festivalul Pestelui este titlul unui eveniment de promovare a valorilor si traditiilor locale, care se va desfasura la Braila, cel putin cinci editii, potrivit unui proiect initiat de primarul Brailei, Marian Dragomir, si care va fi implementat cu fonduri europene.

Consilierii municipali au aprobat in ultima sedinta a CLM Braila proiectul intitulat “Festivalul Pestelui – Eveniment de promovare a valorilor si traditiilor locale”, care include spectacole, demonstratii culinare din partea unor chefi bucatari, mâncaruri de peste specifice zonei, târguri, expozitii, workshop-uri, plimbari pe Dunare si multe alte actiuni specifice.

Bugetul festivalului este de 68.000 de euro anual, bani proveniti 100% din fonduri structurale, prin Programul pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014 – 2020 – Masura 2.1 – Revitalizarea si valorificarea identitatii locale, prin Asociatia “Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrate a Zonei Pescaresti a judetului Braila”.

“In orasul de la Dunare, pe parcursul a patru zile, o data pe an, Braila va va convinge ca este orasul in care se merita ca turistii sa vina in orice anotimp. Aici gasiti informatii suficiente pentru a va bucura sufletul si imbogati cultura, puteti face plimbari cu barca, salupa sau vaporul pe cele doua brate ale Dunarii, puteti initia adevarate partide de pescuit, dar in acelasi timp va puteti relaxa, in Statiunea Blasova. Fiecare dintre obiectivele proiectului vor fi prezentate invitatilor din tara, turistilor care se afla in concediu, dar si brailenilor care doresc sa afle mai multe amanunte despre cultura, traditiile si obiceiurile pastrate de-a lungul timpului in orasul de la Dunare”, se arata intr-un rezumat al proiectului.

Prima editie a festivalului este programata in 2019, ocazie cu care, la Braila, se vor afla un chef (bucatar) si un somelier, renumiti, pentru a promova produsele din peste preparate in zona.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.