Start-Up Nation 2018: Judetele depunctate. Avem situatia de la INS

IMM_0.jpg

Antreprenorii care vor sa-si deschida mici afaceri in Bucuresti si judetele Ilfov si Cluj, cu fonduri nerambursabile, vor fi depunctati puternic in programul Start-Up Nation 2018, fiind aproape sigur exclusi de la finantarea de maximum 200.000 de lei de la stat, daca modificarile propuse de Ministerul pentru Mediul de Afaceri vor fi aplicate.

Potrivit propunerii de grila de punctaj scoase 30 de zile in dezbatere publica de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, firmele din judetele in care numarul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) este mai mare de 4 la 100 de locuitori vor pierde din start 15 puncte la evaluarea automata a planurilor de afaceri.

Aceasta inseamna ca, indiferent ce vor face ele, nu vor putea obtine mai mult de 85 de puncte. La acest punctaj, in editia din 2017 a programului nu aveai nicio sansa la finantare. Pentru Start-Up Nation 2018 se prevede un sistem de departajare „primul venit-primul servit”, dar numai pentru firmele cu punctaj mai mare sau egal cu 90 de puncte, ceea ce inseamna ca cei cu 85 de puncte sau mai putin nu vor trage foloase din inscrierea rapida in sistem, pentru ca lor nu li se aplica sistemul „primul venit-primul servit”.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.