Bugetul IMM Invest este de trei ori mai mare decât capacitatea reală de absorbţie la nivelul IMM-urilor

cristian-paun-465x215.jpg

Cristian Păun, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a IMM-urilor, spune că bugetul programului guvernamental de finanţare a IMM-urilor, IMM Invest, este de trei ori mai mare decât capacitatea reală de absorbţie, doar 15.000 IMM-uri sunt bancabile.

„Aşteptăm peste 40.000 de aplicanţi, cu valoarea maximă solicitată, conform datelor de la BNR, sunt cam 15.000 de IMM-uri bancabile, asta înseamnă că bugetul programului IMM Invest este de aproape trei ori mai mare decât capacitatea reală de absorbţie a economiei româneşti la nivel de IMM“, spune Cristian Păun, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a IMM-urilor, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

IMM Invest este un program guvernamental care ajută companiile mici şi mijlocii, care sunt impactate de criza actuală, să asigure capital de lucru şi de investiţii. Statul garantează până la 90% din valoarea creditelor obţinute de firme de la bănzi. Statul subvenţionează dobânda pentru aceste credite, doar până la sfârşitul acestui an.

„Acest program nu este un program prin care firmele aplică şi primesc bani din partea guvernului, este un program care facilitează accesul la finanţare. Din punctul meu de vedere, este cel mai amplu program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii ani. Este o facilitate atractivă… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.