Bursa Tanarului Cercetator

burse_69665000.jpg

Scopul este sustinerea absolventilor de liceu promotia 2016, cu rezultate excelente, obtinute la olimpiade internationale sau in competitii internationale/globale de inovare (premii I, II, III/ medalii de aur, argint, bronz), in ultimii doi ani de liceu, in vederea pregatirii intr-o institutie de invatamant superior din Romania pentru dezvoltarea unei cariere stiintifice.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.08.2016
Suma maxima: 260.000 lei

Obiective

  • Stimularea tinerilor performanti pentru efectuarea in tara a studiilor universitare;
  • Integrarea absolventului/absolventei de liceu, intr-un grup de cercetare performant dintr-o institutie de invatamant superior din Romania sau dintr-un laborator public de cercetare ce are acord de colaborare cu institutia de invatamant superior ce inmatriculeaza studentul.

Eligibilitate

  • Au obtinut premii l, II, Ill/ medalii de aur, argint, bronz la olimpiadele internationale sau in competitii internationale/globale de inovare, in ultimii doi ani de liceu;
  • Aplicantul trebuie sa fi reprezentat Romania;
  • Sunt inmatriculati ca studenti in primul an universitar intr-o institutie de invatamant superior din Romania si urmeaza cursurile unei facultati in domeniul de interes;
  • Institutia gazda nu este declarata, conform legii, in stare de incapacitate de plata; nu are conturile blocate conform unei hotarari judecatoresti; nu a furnizat declaratii inexacte cu privire la informatiile solicitate in vederea selectarii contractantilor; nu a incalcat prevederile unui alt contract de finantare incheiat anterior cu o Autoritate Contractanta.

Pentru premiile/medaliile obtinute la competitii internationale /globale de inovare, Comisia de acordare a burselor va decide, pentru fiecare tip de competitie in parte, daca este indeplinita conditia de a fi „competitie internationala/globala de inovare”.

Institutia de invatamant superior sau laboratorul public de cercetare trebuie sa isi exprime angajamentul, prin intermediul reprezentantului legal, de a integra beneficiarul bursei intr-o activitate de cercetare si de a asigura atat supervizarea/indrumarea necesara cat si accesul la infrastructura de cercetare adecvata pe perioada de acordare a bursei.

Nu sunt eligibile premiile obtinute la competitii internationale/globale de inovare pentru care a fost platita taxa de participare.

Buget

Bugetul total pentru aceasta competitie este de maximum 3.150.000 lei, din care pentru anul 2016 este de maximum 260.000 lei.

Cuantum bursa : 15.000 euro/echivalent lei pentru intreaga durata a bursei (24 luni).

Se acorda suplimentar 2.000 euro/echivalent lei, pentru participarea la evenimente stiintifice internationale, de referinta, in domeniul ales de catre tanarul cercetator/tanara cercetatoare pentru activitatea de cercetare, pe toata perioada de derulare a bursei.

Pentru perioada de prelungire a bursei (maximum 18 luni), cuantumul bursei este de maximum 10.000 euro/echivalent lei, respectiv de 1.000 euro/echivalent lei pentru participarea la evenimente stiintifice internationale.

Durata

Bursa se acorda pentru o perioada de 24 luni.

In functie de rezultatele obtinute, bursa poate fi extinsa cu o perioada de maximum 18 luni, in functie de domeniul de interes si de durata studiilor de licenta, pe baza rezultatelor obtinute.

Prezentarea cererilor de acordare a bursei

Cererile de finantare se depun aici.

Pentru absolventii de liceu promotia 2016, cererile de acordare a bursei se primesc in perioada iulie – august 2016. Termenul limita pentru depunerea cererilor de acordare a burselor este 31.08.2016, ora 16:00;

Lista documentelor ce se incarca in platforma online:

– Scrisoarea de intentie a candidatului/candidatei;
– Diploma/certificatul obtinut in urma participarii la olimpiada internationata/competitia internationala/globala de inovare. Documentul necesita traducere in cazul in care nu este intr-o limba de circulatie internationala (engleza, franceza, germana). Se va indica pagina web oficiala a olimpiadei internationale sau competitiei internationale/globala de inovare;
– Adeverinta de student;
– Acordul universitatii gazda si acceptul laboratorului, daca este cazul, privind desfasurarea de catre beneficiarul/beneficiara bursei a unei activitati de cercetare in laboratoarele universitatii, asigurarea indrumarii necesare, precum si a accesului la infrastuctura de cercetare adecvata, cel putin pe perioada de acordare a bursei (semnata si stampilata de catre reprezentantul legal al institutiei);

Finantarea acordata prin acest instrument nu exclude alte mecanisme de suport pentru tanarul absolvent de liceu, student intr-o universitate din Romania, conform legislatiei in vigoare.

– CV-ul coordonatorului/mentorului tanarului absolvent/tinerei absolvente.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Finantator: Guvernul Romaniei
Sursa: uefiscdi.gov.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.