Programe si proiecte de asistenta pentru dezvoltare

programe-aprobare.jpg

Ministerul Afacerilor Externe a lansat procedura de selectare a notelor conceptuale pentru programe si proiecte in cadrul formelor de asistenta bilaterala, trilaterala, multilaterala si actiuni de educatie si constientizare.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 18.09.2015
Buget: 10,1 mil. lei

Pot depune proiecte institutiile publice, ONG-urile.

programe-aprobareStatele partenere beneficiare de AOD sunt: R. Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Ucraina, Egipt, Tunisia, Libia, Irak, Palestina, Afganistan.

Domeniile prioritare pentru finantare sunt: tranzitia spre democratie (reconstructia statului, guvernanta democratica, reforma administrativa, sprijinul societatii civile, mass-media; rezolvarea conflictelor); sustinerea agriculturii si dezvoltarea economica sustenabila, in contextul schimbarilor climatice; protectia mediului inconjurator si sprijinirea activitatilor de promovare a energiei durabile, in contextul schimbarilor climatice. Domeniile secundare sunt sanatatea si educatia. Aspectele privind egalitatea de gen vor fi avute in vedere ca si subiecte transversale.

Finantarea programelor si proiectelor AOD pentru care se solicita notele conceptuale se face in baza urmatoarelor procente indicative, sumele exacte urmand a fi stabilite si in functie de proiectele concrete propuse pentru finantare:

a) asistenta bilaterala si trilaterala – 60% din buget AOD (distribuit astfel: R. Moldova – 35%,  Egipt si Georgia – 15%, celelalte state – 10%);

b) asistenta multilaterala (programe/proiecte tematice si contributii neafectate) – 15% din buget AOD;

c) asistenta pentru educatie pentru dezvoltare si activitatile de constientizare publica in domeniul dezvoltarii – 10% din buget AOD;

d) asistenta umanitara – 10%.

Se stabileste, totodata, o rezerva de 5%, pentru a asigura acoperirea diferentelor de curs si comisioanele percepute de banci pentru realizarea transferurilor bancare.

Precizari suplimentare privind criteriile de evaluare pentru aplicanti:

In vederea obtinerii punctajelor pe criterii specifice conform grilei de evaluare, este necesara completarea tuturor rubricilor notelor de concept.

In cazul R. Moldova, vor fi punctate avantajos la criteriul „Relevanta” proiectele care corespund prioritatilor stabilite in cadrul reuniunilor Comisiei inter-guvernamentale Romania-R. Moldova pentru integrare europeana.

In cazul propunerilor de proiect destinate institutiilor sau societatii civile din statele partenere, este necesara depunerea unor documente prin care acestia confirma intentia de participare la proiect, in cazul in care nu sunt co-semnatari ai notei de concept.

Precizam ca, in cazul propunerilor pentru proiecte co-finantate, este necesara depunerea unor documente prin care se atesta intentia de co-finantare din partea solicitantului sau a altor parteneri/donatori si valoarea co-finantarii.

Termenul pentru depunerea notelor conceptuale este 18 septembrie 2015, orele 23:59. Proiectele primite la MAE ulterior acestei date sunt considerate neeligibile si nu vor fi incluse in procesul de evaluare si selectie.

Notele conceptuale se depun la Unitatea Asistenta pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe, Aleea Alexandru, nr. 31, Sector 1, Bucuresti, Romania sau in format electronic la adresa [email protected]. Notele conceptuale pot fi depuse in limbile romana sau engleza.

Mentionam ca bugetul aprobat al Ministerului Afacerilor Externe destinat asistentei pentru dezvoltare in anul 2015 este de 10.100.000 lei, respectiv cca. 2.245.000 euro, calculat la un curs de 4,5 lei.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Plan de actiune

Finantator: Ministerul Afacerilor Externe
Sursa: www.AOD.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.