Scopul este stimularea performantelor in activitatea de cercetare a tinerilor doctoranzi si postdoctoranzi romani. Formarea unor generatii deschise catre mediul stiintific european si international.
Cresterea numarului de burse de cercetare acordate pe baza de competitive, pentru tineri doctoranzi si postdoctoranzi romani, de catre programe existente, recunoscute la nivel international.
Detalii valoare maxima finantare:
Bugetul alocat acestei competitii pentru anul 2016 este de maximum 172.500 lei.
Sprijinul financiar acordat pentru un program de acest tip, pentru fiecare bursa, este de maxim 12.500 Euro, echivalent lei, la cursul de referinta al BNR din momentul semnarii contractului.
Numarul de burse, solicitate a fi finantate prin acest instrument, nu poate fi mai mare de 10, nedepasind numarul de burse acordate de programul deja existent, cu finantare internationala.
Procent finantare:
In Ghidul solicitantului de finantare nu se precizeaza in mod expres procentul de finantare. Prin urmare, acesta ar putea ajunge si la 100%.
Instrumentul de finantare se adreseaza organizatiilor de cercetare de drept public sau de drept privat din Romania, cu o vizibilitate internationala dovedita.
Conditiile de eligibilitate:
Existenta in institutia gazda a unui program de burse cu finantare internationala, acordate pe baza de competitie; la procesul de evaluare realizat la nivel international participa atat experti romani, cat si experti straini.
Programul de burse deja existent se deruleaza de un interval de timp suficient de mare pentru a ii conferi credibilitate.
In cadrul cererii de finantare se va indica: activitatea la nivel international in ultimii 10 ani, cu precizarea celor mai semnificative rezultate stiintifice.
Activitati eligibile:
Activitatile eligibile sunt subsumate procesului de acordare de burse.
In cadrul cererii de finantare este obligatorie prezentarea programului de burse existent, creat de institutia gazda. Se vor indica: data infiintarii, procesul de evaluare, nr. de burse acordate de institutia gazda, bugetul alocat, rezultate obtinute, institutiile internationale care finanteaza programul de burse, etc.
Durata proiectelor:
Durata unei burse individuate de cercetare acordata prin acest instrument de finantare este de max. 10 luni (perioada anului academic).
Cheltuieli eligibile:
• cuantumul bursei de cercetare;
• cheltuieli specifice: cheltuieli de informare-documentare, cheltuieli materiale, cheltuieli pentru publicare;
• cheltuieli de deplasare: mobilitati interne si internationale (stagiu de pregatire in strainatate de max. 1 luna pentru toata perioada de derulare a bursei);
• cheltuieli indirecte (regie) – max 20%.
Cheltuieli neeligibile:
Nu sunt specificate in Ghidul soicitantului.
Dosar de finantare:
Cererile de finantare se depun aici, nefiind necesara depunerea si in format tiparit.
Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 24 iunie 2016, ora 16:00.
Evaluarea proiectelor:
Fiecare cerere de finantare declarata eligibile este evaluate, din punct de vedere at calitatii, de catre un panel de experti independenti, specialisti in domeniu.
Evaluarea presupune analiza cererii de finantare si va avea la baza urmatoarele criterii:
1. Calitatea programului de burse existent, creat de institutia gazda
Se vor avea in vedere: Data infiintarii programului in institutia gazda, Procedura de selectie utilizata in institutie in vederea selectarii bursierilor, Procesul de evaluare, Rezultatele stiintifice obtinute
2. Performanta stiintifica a institutiei gazda a programului de burse
3. Vizibilitatea internationala a institutiei gazda.
DOCUMENTATIE
Puteti descarca urmatoarele documente utile:
Finantator: Guvernul Romaniei
Sursa: uefiscdi.gov.ro
[caseta-final-fise]