Fondurile pentru investitiile in exploatatii agricole din sectorul vegetal au fost epuizate

agricultura_vegetal.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin Submasura 4.1 pentru investitii in exploatatii agricole, in sectorul vegetal, aferenta sesiunii anuale 2016, au fost epuizate.

Astfel, de la deschiderea sesiunii din data de 28 aprilie 2016, au fost depuse 511 proiecte in valoare de peste 168 milioane de euro pentru aceasta componenta.

Reamintim ca, in 28 aprilie 2016, pe langa deschiderea sesiunii de primire proiecte pentru Submasura 4.1 – Investitii in exploatatii agricole, au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru instalarea tinerilor fermieri (Submasura 6.1 – sM6.1) si pentru dezvoltarea fermelor mici (Submasura 6.3 – sM6.3). Totodata, s-a deschis pentru prima data sesiune de primire proiecte pentru Submasura 16.4 „Sprijin pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectorul agricol”si Submasura 16.4a „Sprijin pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectorul pomicol”.

Termenul maxim pentru depunere cererilor de finantare, in limita fondurilor disponibile, este 31 octombrie 2016, ora 16.00.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.