Burse oferite cetatenilor straini de statul roman prin MAE

tineri_83969600.jpeg

S-a lansat programul de burse oferite de statul roman cetatenilor straini, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, pentru anul universitar 2017-2018. Programul ofera 85 de burse pentru studii universitare si postuniversitare in Romania, cetatenilor straini care provin din toate statele lumii, cu exceptia statelor membre UE.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 17.02.2017
Buget: –

In baza Hotararii Guvernului nr. 288/1993 a fost lansat programul de burse oferite de statul roman, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetatenilor straini  pentru anul universitar 2017 – 2018.

Criterii de calificare: cetateni strani care provin din toate statele lumii, cu exceptia statelor membre UE. Solicitantul de bursa nu trebuie sa detina cetatenia romana.

Bursele se acorda pentru 3 niveluri de studii:
a) licenta: Acest program se adreseaza absolventilor de studii liceale sau ai unor studii preuniversitare echivalente, precum si candidatilor care solicita continuarea studiilor universitare in Romania. Programul complet se deruleaza pe o perioada de 3 – 6 ani, in functie de profilul facultatii alese si se incheie cu sustinerea unui examen de licenta.
b) masterat: Acest program se adreseaza absolventilor de studii universitare/postuniversitare, se deruleaza pe o perioada de 1, 5 sau 2 ani si se incheie cu sustinerea unei disertatii.
c) doctorat: Acest program se adreseaza absolventilor studiilor universitare/postuniversitare – program de masterat, se deruleaza pe o perioada de 3 – 4 ani, in functie de profilul facultatii alese si se incheie cu sustinerea unei teze de doctorat. Admiterea la doctorat este conditionata de promovarea examenului de admitere.

Domeniile de studii sunt urmatoarele: stiinte politice si administrative, stiintele educatiei, cultura si civilizatie romaneasca, jurnalism, studii tehnice, petrol si gaze, stiinte agricole, medicina veterinara, arhitectura, arte vizuale.

Limba de studiu: In scopul promovarii limbii si a culturii romane in randul cetatenilor straini, MENCS a decis ca beneficiarii burselor acordate de statul roman sa studieze doar in limba romana. Pentru candidatii care nu cunosc limba romana, se acorda un an pregatitor suplimentar pentru studiul limbii romane. Studentii care declara ca au cunostinte de limba romana trebuie sa sustina un examen de limba romana organizat de institutiile de invatamant superior sau sa prezinte un certificat de competenta lingvistica nivel B2, conform cadrului european de referinta a limbilor.

Buget

Bursa obtinuta, incluzand anul pregatitor acolo unde este cazul, consta in:

Finantarea cheltuielilor de scolarizare; finantarea cheltuielilor de cazare in caminele studentesti, prin bugetul MENCS, in limita subventiei alocate cu aceasta destinatie (cazarea va fi asigurata in masura locurilor disponibile); acordarea unui ajutor financiar, astfel: echivalentul in lei al sumei de 65 EURO pe luna, pentru studentii la licenta; echivalentul in lei al sumei de 75 EURO pe luna, pentru studentii la masterat, specializare, perfectionare etc.; echivalentul in lei al sumei de 85 EURO pe luna, pentru doctoranzi.

Bursele nu acopera cheltuielile de transport international si intern. In acest sens, candidatii trebuie sa fie pregatiti pentru sustinerea financiara personala a cheltuielilor suplimentare.

Bursele sunt oferite prin concurs de dosare organizat pe baza reglementarilor in vigoare de catre Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS).

Dosarele de candidatura se transmit doar prin intermediul misiunilor diplomatice.

Dosarele depuse direct la birourile de registratura ale MAE sau MENCS, precum si dosarele depuse dupa data limita nu vor fi luate in considerare.

Rezultatele concursului de burse vor fi anuntate pana la data de 30 iunie 2017 fiecarei misiuni diplomatice care a transmis la MAE dosare de candidatura.

 

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website
Ghidul solicitantului
Anexe

Finantator: Guvernul Romaniei
Sursa: MAE

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.