Cadastrarea incepe si cu fonduri europene. Peste 300.000 de imobile, inregistrate gratuit in 2017

fonduri-europene.jpg

In toate judetele tarii, mai exact in 660 de localitati, va incepe cadastrarea cu fonduri europene. Astfel, vor fi intocmite acte pentru5.756.387 de hectare de teren.

Selectia acestor comune a fost facuta de o comisie de prioritizare din care fac parte specialisti apartinand mai multor ministere. Au fost alese localitati in care comunitatilese afla in conditii de saracie extrema, care fac obiectul dezvoltarii proiectelor de infrastructura de interes national si in care sunt proiecte de dezvoltare locala. Beneficiarii subsidiari sunt autoritatile publice locale si cetatenii din mediul rural.

Astfel, din suma totala de 312,89 milioane euro, 265,96 milioane euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 46,93 milioane de euro reprezinta cofinantare de la bugetul de stat. Aceste fonduri vor ajunge la 22 de comune din Suceava, 22, din Salaj, 19 din Timis, 16 din Vrancea, etc.

Lista unitatilor administrativ-teritoriale din mediul rural, in care se vor desfasura lucrari de inregistrare sistematica a imobilelor, care vor beneficia de finantare din fonduri europene structurale si de investitii, in cadrul axei prioritare 11 a Programului operational regional 2014-2020.

Sursa: Evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top