Crescatorii de animale vor primi subventii de 40,8 lei pe cap de oaie si 500 de lei pe cap de vita

Guvernul a adoptat cateva hotarari, prin care a stabilit subventiile care vor fi acordate agricultorilor si crescatorilor de animale pentru anul 2012.

Prima hotarare reglementeaza sprijinul financiar acordat producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie din specia ovine/caprine, identificate si inregistrate in sistemul national. Acest sprijin financiar se acorda crescatorilor de animale pentru mentinerea competitivitatii acestora pe piata UE. Cuantumul platii nationale directe complementare in sectorul zootehnic in anul 2012 este in valoare unitara de 40,8 lei pe cap de ovina/caprina, iar suma totala alocata este de 350.880.000 lei si se incadreaza in plafonul maxim garantat pentru Romania.

Cea de-a doua hotarare reglementeaza sprijinul financiar aferent cererilor depuse in anul 2012 de producatorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie din specia bovine, identificate si inregistrate in sistemul national.

Mai multe detalii: Capital

2 thoughts on “Crescatorii de animale vor primi subventii de 40,8 lei pe cap de oaie si 500 de lei pe cap de vita”

  1. ovi spune:

    crescatori de vaci din zona defavorizata care detin cota de lapte beneficiaza si de subventia de 500 lei? ma poate ajuta cineva? multumesc

  2. ilie scarlat spune:

    buna ziua am o mica ferma si ma intreb unde asi putea vinde laptele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.