IMM-urile au dat navala la ajutoarele de minimis: 200 de inscrisi pe ora!

minimis_inscrieri.jpg

minimis_inscrieriSchema de ajutor de minimis pentru IMM-urile care deruleaza investitii a starnit interesul intreprinzatorilor.

Aproape 800 de firme s-au inregistrat pe site-ul oficial si au completat cereri pentru ajutoarele de minimis, in primele 4 ore de la deschiderea sesiunii. In medie, 200 de intreprinzatori au completat formularele online in fiecare ora.

“La o prima numaratoare, aveam deja 54 de proiecte care intruneau punctajul maxim. Oricum, noi ii sfatuim pe candidati sa nu se grabeasca si sa completeze cu atentie toate rubricile, pentru orice greseala poate duce la anularea cererii, iar un solicitant nu poate depune mai mult de o cerere”, a declarat pentru Finantare.ro Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, mediu de afaceri si turism.

Pentru a beneficia de ajutoarele de minimis, IMM-urile trebuie sa depuna o cerere valida pe site-ul Agentiei pentru Implemantarea Proiectelor si Programelor pentru IMM pana pe 24 ianuarie, orele 20.00 si sa intruneasca un punctaj minim de 60.

Suma maxima nerambursabila acordata de stat este echivalentul in lei a 100.000 de euro.

Sesiunea anterioara a ajutoarelor de minimis, organizata in luna august anul trecut pe principiul “primul venit, primul servit”, a generat un scandal imens si a fost anulata din cauza suspiciunilor de frauda.

“De data aceasta, sistemul pare sa functioneze. N-am mai intalnit situatii in care inscrierea sa fie refuzata sau sa se blocheze serverul, desi a existat un numar mare de solicitanti. In zilele urmatoare, ne asteptam totusi ca numarul celor care completeaza cereri sa scada. Fara indoiala, va mai exista un val de inscrieri in ultima zi de depunere, pe 24 ianuarie”, a declarat Dana Ghinet, manager la firma de consultanta Acces Project Investments.

Cum se impart banii

De organizarea acestei sesiuni se ocupa Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, mediu de afaceri si turism, prin AIPPIMM si Oficiile sale teritoriale.

Potrivit Mariei Grapini, cel mai probabil nu va mai exista o alta sesiune de cereri pentru ajutoarele de minimis pana in 2016. “Programul acesta este multi-anual, cu 500 de milioane de lei impartiti egal intre anii 2014 si 2015. Dupa aceasta sesiune, selectam proiectele care au intrunit cel mai mare punctaj si incheiem contracte de finantare in limita celor 250 de milioane de lei alocati pentru anul 2014. In 2015 luam proiectele urmatoare, in ordinea descrescatoare a punctajului (60 fiind punctajul minim pentru eligibilitate) si incheiem contracte de finantare in limita celor 250 de milioane ramasi”, a explicat ministrul IMM-urilor.

Finantare.ro va urmari desfasurarea acestei sesiuni de inscrieri si va va tine la curent cu eventualele probleme intalnite la inscrierea sau la evaluarea proiectelor.

One thought on “IMM-urile au dat navala la ajutoarele de minimis: 200 de inscrisi pe ora!”

  1. bughy spune:

    în câte zile de la depunerea online trebuie depus și dosarul fizic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.