CALITATEA PRODUCTIEI

Dezvoltarea in ultimul deceniu a productiei de tamplarie din aluminiu sau pvc, a determinat in ultima perioada antreprenori din acest domeniu cat si factorii de decizie sa implementeze in companiile lor conceptul de calitate a productiei.

Intrebarea ca se pune este urmatoarea.  Ce este calitatea productiei?

La aceasta intrebare specialisti in domeniu au raspuns prin urmatoare definitie.

 CALITATEA productiei este ansamblul de proprietati si caracteristici ale unui produs sau serviciu care ii confera acestuia atitudinea de a satisface nevoia sociala sau tehnica, in functie de parametrii tehnico-economici, gradul de utilizare si eficienta economica in exploatare.

Pornind de la aceasta definitie, fiecare conducator, trebuie sa impuna reguli si conditii speciale, in interiorul firmei sau atelierului de confectie a produselor de tamplarie, pentru a implementa conceptul de calitate a productiei in procesele de productie. Etapele care trebuiesc respectate sunt:

 • analiza calitatii produselor rezultate din fluxul de productie,
 • evaluarea calitatii produselor,
 • controlul calitatii produsului rezultat din fluxul de productie.

Toate aceste elemente ne arata ca, calitatea este un concept care are relatii de interdependenta intre  punctele de lucru ale procesului de productie si intre departamentele operative ale firmei atat in aval cat si in amonte in procesul de productie.

Preocuparea pentru calitate trebuie sa evolueze in interiorul fiecarei firme, mai ales in interiorul micilor ateliere sau noilor firme infintate, prelucrarea si productia de tamplarie, care va conduce in final la elaborarea strategiei privind calitatea productiei si in final adoptatea si implementatea standardului ISO 9001:2005.

Acest subiect va continua cu abordarea problematicii calitatii, cu subiecte incitante in ceea ce priveste ” metodele de control al calitatii, metode de analiza si evaluare a calitatii, diagrame de analiza a calitatii, analiza calitatii cu ajutorul deciziilor de actiune, sa” 

About Victor Andrei

Sunt absolvent de invatamant superior de lunga durata in cadrul UPB, promotia 1995, la facultatea Stiinta si Ingineria Materialelor, licentiat in domeniul Turnarii metalelor. Am studii de master in cadrul UPB, SNSPA Bucuresti masterul Managementul Proiectelor cu finantae europeana, iar in cadrul ASE Bucuresti masterul Managementul Riscului in Afaceri Internationale

5 thoughts on “CALITATEA PRODUCTIEI”

 1. lavinia spune:

  Exemple de situatii curente de viata in care te manifesti in calitate de consumator si in alte exemple in calitate de consumator…Va rog am nevoie urgenta..

 2. Andrei spune:

  La ce va referiti cand imi solicitati sa numesc cele doua situatii.
  Articolul trateaza unul dintre cele mai importante subiecte cu care se confrunta micul intreprinzator, in speta atelierul de tamplarie termoizolanta, penru calitatea productiei care o realizeaza pentru sutele de consumatori si anume proprietari de locuinte.

  Exista uneori in acest sector de activitate, ca produsele, ferestre usi s.a, sa fie de slaba calitate, si pentru asta militez sa fie implementat ISO 9001-2008, cu respectarea totodata a standardelor in vingoare.

  Iti pot da un exemplu de situatie in care te poti afla consumator-producator. Ai construit o casa sau propriul tau sediu de lucru. Doresti sa echipezi aceasta constructie cu ferestre, usi sau cu o fatada tip perete cortina. Cred ca nu te duci sa iti realizezi produsele la alt atelier, ci iei decizia de realizare in atelierul tau.

  Exista posibiitatea ca produsele sa fie de calitate indoielnica da sau nu?

  Astept raspunsul tau.

  Aceasta este una din situatuiile in care te poti manifesta in calitate de consumator-producator.

 3. Anca spune:

  NUMESTE 2 SITUATII CURENTE DE VIATA IN CARE TE MANIFESTI IN CALITATE DE: CONSUMATOR- PRODUCATOR

 4. ady spune:

  NUMESTE 2 SITUATII CURENTE DE VIATA IN CARE TE MANIFESTI IN CALITATE DE: CONSUMATOR- PRODUCATOR

  1. victorandrei spune:

   Va rog cand doriti sa adresati o intrebare, faceti acest lucru cu mai multa convingere si mai la obiect. Care este intrebarea referitoare la subiectul abordat, sau doriti un comentariu mai larg?
   Cu respect,
   Andrei Victor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.