Care sunt abilitatile/competentele unui bun manager de proiect?

logoPe site-ul www.ManagerDeProiect.ro a fost publicat un sondaj privind abilitatile/competentele unui bun Manager de Proiect. Poti participa si tu!

Profesia de manager de proiect inca este destul de discutata in Romania si nu se stie exact ce are de facut un manager de proiect. Modul de lucru pe proiecte s-a dezvoltat din ce in ce mai mult intr-o multime de domenii, pentru ca, indiferent de industria in care se aplica, datorita ritmului rapid in care se desfasoara activitatea economica astazi, eficienta unei organizatii creste exponential.

Cateva exemple de industrii in care se utilizeaza tot mai des aceasta modalitate de lucru ar fi urmatoarele: IT (dezvoltare si implementare software, implementarea de sisteme hardware), relatii publice, market research si publicitate, constructii si amenajari, resurse umane, consultanta in diferite aspecte legate de dezvoltarea afacerii (studii de fezabilitate, audit financiar, de mediu etc.). Postul este fie dedicat unui singur proiect, fie gestioneaza cateva proiecte in paralel, fie, in cazul in care experienta este foarte vasta, poate fi coordonator si mentor pentru o echipa de manageri de proiect – in functie de anvergura afacerii si de domeniu.

Principalul obiectiv ar fi dezvoltarea si implementarea proiectelor aflate in responsabilitatea sa, de la etapa de design si planificare, pana la cea de evaluare a rezultatelor, pentru a se asigura ca activitatea se desfasoara conform planificarii si se incadreaza in buget. In acest context, care ar fi abilitatile si/sau competentele pe care ar trebui sa le aiba un bun manager de proiect?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.