Care sunt cele 9 banci inscrise in Programul national de garantare a creditelor pentru IMM

FNGCIMM_garantare.jpg

FNGCIMM_garantare9 banci comerciale din Romania si-au manifestat interesul pentru a participa la Programul national de garantare a creditelor pentru IMM.

Bancile interesate sa participe ca finantator in cadrul acestui program, derulat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), au 15 zile la dispozitie pentru a se inscrie, incepand cu 15.01.2014.

“Plafonul garantiilor de 2 miliarde de lei, oferite de stat prin Programul de Garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii aprobat prin OUG 92/2013, a fost subscris in totalitate in prima saptamana de la data deschiderii perioadei de inscriere”, arata un comunicat remis de FNGCIMM.

Cele noua institutii de credit inscrise in Programul de Garantare a creditelor pentru IMM sunt: Banca Transilvania, BRD, CEC, ING, Banca Romaneasca, Bancpost, BCR, Banca Comerciala Carpatica, Intesa Sanpaolo.

Prin acest program IMM-urile vor putea contracta un credit de maximum 5.000.000 lei, pe o perioada de pana la doi ani, care va fi garantat de stat in proportie de 50% din valoarea finantarii. Banii vor putea fi utilizati numai pentru finantarea capitalului de lucru, neputand fi folositi pentru refinantarea altor credite in derulare.

Sursa: FNGCIMM

Va stimula acest program relansarea creditarii in Romania? Spuneti-va parerea in sectiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.