Ce au discutat investitorii romani cu membrii misiunii comune FMI-CE-BM

Ioan_Niculae.jpg

Ioan_NiculaeO delegatie a Consiliului Investitorilor Romani – organul de reprezentare al Asociatiei “Forumul Investitorilor Autohtoni 2013″ (FIA), s-a intalnit ieri cu membrii Misiunii comune a FMI, CE si BM.

Din delegatia oamenilor de afaceri romani au facut parte: Ioan Niculae – presedinte CIR/FIA, Gabriel Biris – membru CIR, Filip Carlea – director executiv CIR, Adina Niculae – membru CIR si Cornel Negret – membru CIR.

Masurile propuse de partea romana au vizat cinci domenii prioritare: fiscalitate, legislatie, energie, agricultura, fonduri europene si tranzactii internationale.

Astfel, in domeniul fiscal, printre propunerile CIR se numara: scutirea de impozit a profitului reinvestit, reducerea contributiilor sociale, revenirea TVA la 19% si scaderea TVA la 9% la alimentele de baza, largirea masurilor de taxare inversa, informatizarea sistemului de plati (fiecare casa de marcat fiscala ar trebui sa comunice vanzarile, in timp real, catre ANAF, iar emiterea de facturi sa fie informatizata complet), stimularea platilor cu cardul, introducerea dreptului clientului de a nu plati consumatia in unitatile de alimentatie publica in cazul in care nu i se emite chitanta/bon fiscal.

Citeste continuarea articolului pe Investitii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.