Castiga o bicicleta la concursul LinguaFEST – 100 de minute pentru Romania!

linguafest_0.jpg

In Anul european al patrimoniului cultural si Anul Centenarului Marii Uniri, concursul „LinguaFEST – 100 de minute pentru Romania”, organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania intre 20 august si 15 septembrie 2018, se adreseaza elevilor cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani.

Participantii sunt invitati sa realizeze un videoclip de 1 minut in care sa prezinte un element de patrimoniu din zona de provenienta sau reprezentativ pentru minoritatea din care provin. Videoclipul va fi filmat cu telefonul mobil in format vertical (portrait) si trebuie sa contina imaginea autorului/autoarei si cel putin un element care sa trimita la obiectul de patrimoniu ales. Acesta din urma poate fi un element tangibil (o cladire, o carte, un scriitor, un articol vestimentar, un sit arheologic, un element din flora sau fauna locala etc.) sau intangibil (o melodie, expresii sau cuvinte in limba materna sau intr-un dialect local, o traditie, o practica sociala sau un mestesug traditional, o resursa creata in format digital etc.). Participantii se pot exprima in limba romana sau in oricare limba materna apartinand minoritatilor nationale din Romania.

Colajul video „100 de minute pentru Romania” va fi difuzat pe 26 septembrie la Muzeul Literaturii Romane in cadrul evenimentului “Let’s play LinguaFest”, dedicat Zilei Europene a Limbilor. in cadrul aceluiasi eveniment, se va organiza o tombola: premiul cel mare al concursului este o bicicleta cu care castigatorul va putea explora in voie patrimoniul cultural!

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.