Anunt privind deschiderea apelului de selectie a proiectelor pentru masura 4.1 – Sate viabile in teritoriul GAL prin infiintarea de intreprinderi mici

proiecte-europene.jpg

Asociatia Grupul de Actiune Locala „Stejarii Argintii” anunta lansarea in perioada 12 aprilie – 14 mai 2017 a apelului de selectie pentru depunerea Cererilor de Finantare pentru Masura 4.1/6A Sate viabile in teritoriul GAL prin infiintarea de intreprinderi mici din Strategia de Dezvoltare locala a Asociatiei GAL „Stejarii Argintii” 2014-2020.

Beneficiarii eligibili (directi) pentru spijinul acordat prin Masura 4.1/6A sunt:

  • fermieri sau membri ai unei gospodarii agricole, care isi diversifica activitatea prin infiintarea unei activitati non-agricole in spatiul rural pentru prima data. Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile;
  • micro-intreprinderi si intreprinderi mici existente din spatiul rural, care isi propun activitati nonagricole, pe care pe care nu le-au mai efectuat pana la data aplicarii pentru sprijin;
  • micro-intreprinderi si intreprinderi mici noi, infiintate in anul depunerii aplicatiei de finantare sau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfasurat activitati pana in momentul depunerii acesteia (start-ups);
  • micro-intreprinderi si intreprinderi non-agricole mici existente si nou infiintate din spatiul rural.

Solicitantul trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate şi eligibilitate mentionate in Ghidul Solicitantului aferent acestei masuri.

Teritoriul Asociatiei Grupul de Actiune locala STEJARII ARGINTII acopera urmatoarele unitati administrative-teritoriale: 6 comune din judetul Iasi: Miroslava, Letcani, Dumesti, Popesti, Madarjac, Horlesti.

Fondurile disponibile pentru Masura 4.1 Sate viabile in teritoriul GAL prin infiintarea de intreprinderi mici in teritoriul GAL sunt de 142.197,80 EURO.

Fonduri disponibile pentru aceasta sesiune 107.197,80 EURO.

Cuantumul sprijinului este de 35.000 de Euro/proiect, cu posibilitatea majorarii sprijinului la valoarea de 50.000 Euro/proiect in cazul activitatilor de productie, servicii medicale, sanitar veterinare si de agroturism, pe baza unui Plan de Afaceri.

Intensitatea sprijinului acordat in cadrul acestei masuri este de 100% si se va acorda sub forma de prima in doua transe, astfel:

  • 70% din cuantumul sprijinului dupa semnarea Contractului de Finantare;
  • 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu conditia respectarii Planului de Afaceri, fara a depasi cinci ani de la incheierea Contractului de Finantare.

Data limita de depunere a proiectelor: 14.05.2018.

Locul si intervalul orar in care se pot depune proiecte: sediul GAL „Stejarii Argintii”, sat Miroslava, comuna Miroslava, Judetul Iasi, de luni pana joi, in intervalul orar 08:30 – 12:30, vineri, in intervalul orar: 10:30-12:30.

Informatii detaliate privind accesarea si derularea masurii sunt cuprinse in Ghidul Solicitantului pe suport tiparit sau electronic la sediul GAL si disponibil pe site-ul www.stejariiargintii.ro.

Datele de contact unde solicitantii pot obtine informatii suplimentare: telefon 0332.401.108, e-mail: [email protected], adresa: loc. Miroslava, judetul Iasi.

(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.