Petre Daea: Aproximativ 80% din fermieri au primit deja subventiile

tineri_fermieri.jpg

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca aproximativ 80% din fermieri au primit deja subventiile agricole, in conditiile in care anul trecut aceste drepturi au fost platite in lunile august si septembrie.

‘Mi-a ramas incrustata in minte o cifra. La 1.785 de fermieri cu drept de a primi subventie, anul trecut, aceste subventii le-au primit in luna august si septembrie, iar acum, pana la aceasta data, 1.418 dintre ei au primit subventiile. Este un efort al Guvernului, un efort al statului pentru a deplasa sume importante din bugetul tarii catre fermieri, in asa fel incat lucrarile sa se execute la timp si dreptul fiecarui fermier sa fie onorat. (…) Este primul obiectiv pe care l-a impus Guvernul, prin programul de guvernare aprobat de Parlamentul Romaniei, si va ramane primul obiectiv, pentru a acorda la timp subventiile pentru fermierii romani’‘, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a precizat ca, sambata, a avut si o intalnire la Falticeni cu specialisti din domeniu si fermieri.

”I-am ascultat cu atentie, i-am rugat sa spuna exact unde si in ce fel trebuie sa fie ajutati. (…) Perioada de depunere a cererilor este extrem de importanta, 1 martie — 15 mai. De aceasta perioada depind toate celelalte, astfel incat, in 2017 — avans si 2018 ca lichidare subventiile in zootehnie sa fie chiar mai devreme ca acum. Este pentru prima data in Romania cand subventiile se dau incepand cu data de 23 februarie”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a participat, sambata, la ceremonia de instalare in functie a noului prefect de Suceava, Mirela Adomnicai.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.