Ce au aflat beneficiarii PNDR la Cafeneaua de finantari

PND.noi_.submasuri.jpg

PNDR.noi.submasuriToti cei interesati de fondurile europene disponibile pe sectorul agricultura prin noul PNDR au avut ocazia sa ia parte la prima editie a Cafenelei de finantari. Astfel, acestia au aflat raspunsul la o serie de intrebari cu privire la activitatile finantate precum si procesul de depunere a proiectelor.

Mai jos aveti o sinteza cu intrebarile si raspunsurile privind acest program:

1. E obligatoriu ca sediul firmei sa fie in mediul rural.

2. Punctajul minim pentru a putea obtine finantare este de 15 puncte.

3. Durata maxima de implementare variaza astfel:

  • 5 ani pentru proiectele cu finantare de pana la 70.000 de euro;
  • 3 ani pentru proiecte care presupun si constructie si pentru proiectele pe masura 6.4 – cu valoare de pana la 200.000 de mii de euro;
  • 2 ani pentru proiectele care presupun doar achizitia de echipamente si utilaje.

4. In ceea ce priveste rata de cofinantare care poate varia intre 70% – 90%, diferenta este data de seriviciile efectuate prin respectivul proiect. Astfel, daca firma va presta servicii medicale, servicii sanitar-veterinare sau agroturism va primi 90% finantare, iar daca firma va presta activitati mestesugaresti, servicii de agreement si alimentatie publica, servicii sociale, alte servicii, va primi 70% finantare.

5. Se poate primi finantare de 2 ori cu aceeasi firma pe doua proiecte diferite, respectand plafonul de minimis (200.000 de mii de euro finantare pe parcursul a 3 ani fiscali).

6. Zonele ecoturistice in care se obtine cel mai mare punctaj in zona de agroturism sunt urmatoarele: Bran, Fundata, Moeciu si Zarnesti.

Sursa: Iceberg.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top