Fonduri nerambursabile pentru actiuni de combatere a hartuirii si a violentei impotriva femeilor

Femeie_violenta_cancer.jpg

Comisia Europeana a lansat un apel de proiecte ce are drept scop prevenirea si combaterea hartuirii sexuale si/sau violentei sexuale impotriva femeilor si fetelor, in special in una sau mai multe dintre aceste contexte: la locul de munca, in institutiile de invatamant, precum si prin intermediul noilor tehnologii si retele sociale.

Status: ACTIV
Depunere pana la: 13.10.2015
Buget: 3 mil. euro

Femeie_violenta_cancerObiective:

  • prevenirea si combaterea tuturor formelor de violenta impotriva copiilor, tinerilor si femeilor, precum si impotriva altor grupuri de risc, in special grupurile supuse violentei in relatiile intime;
  • protectia victimelor impotriva acestui tip de violenta.

Solicitanti eligibili: autoritati locale si regionale, scoli, intreprinderi mari, centre de formare, administratii ale statului, IMM-uri, universitati, asociatii, organizatii internationale.

Partenerii trebuie sa reprezinte organizatii din cel putin trei tari eligibile diferite (tarile membre UE + Islanda).

Proiectul trebuie sa fie transnational si sa fie depus de catre un parteneriat de organizatii eligibile.

Activitatile finantate:

  • sesiuni de instruire si cooperare cu profesionisti adaptate pentru a preveni mai bine si a raspunde acestor forme de violenta, inclusiv prin stabilirea de proceduri formale si informale, precum si programe de sprijin pentru a aborda aceste situatii;
  • dezvoltarea si implementarea de module si/sau echipamente practice pentru a instrui si educa copiii, tinerii, barbatii si/sau femeile pentru a preveni hartuirea sexuala si/sau violenta sexuala in contextele mai sus mentionate, pentru a aduce schimbari de atitudine si comportament, cu atentie la rolurile genurilor, stereotipuri si sexualizare, precum si pentru a educa despre inacceptabilitatea unor astfel de violente si sensibilizarea cu privire la drepturile victimelor.

Buget total alocat programului este de 3.000.000 euro. Se acorda 80% finantare pe proiect (suma minima a unui proiect este de 75.000 euro).

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 13 octombrie 2015.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul de finantare

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

[caseta-final-fise]

One thought on “Fonduri nerambursabile pentru actiuni de combatere a hartuirii si a violentei impotriva femeilor”

  1. Start – ,,O viață de calitate în siguranță” – Dâmbovița, se bucură că exista o astfel de inițiativă la nivel internațional și iși dorește ca percepția publică despre violența domestica sa se schimbe.
    Suntem dispuși să oferim asistență și ajutor, prin promovare, tuturor organizațiilor și solicitanților eligibili, precum și posibililor parteneri din diferitele țări membre U.E. + Islanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.