Investitiile straine s-au majorat cu 30%

crestere1.jpg

Investitiile straine directe au totalizat in primele noua luni 1,109 miliarde de euro, in crestere cu aproape 30% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor anuntate luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 556 milioane euro, iar creditele intra-grup 553 milioane euro.

In perioada ianuarie-septembrie 2011, investitii directe ale nerezidentilor in Romania au totalizat 861 milioane euro, potrivit datelor revizuite. Investitiile au finantat in proportie cu 30,2% deficitul de cont curent, in valoare de 3,67 miliarde de euro.

Investitiile straine atrase de Romania au inregistrat un trend descrescator incepand cu sfarsitul anului 2008, anul trecut atingand un minim al ultimilor noua ani, sub nivelul inregistrat in 2003, de 1,946 miliarde de euro.

Investitiile straine directe au atins recordul in anul 2008, cand au totalizat 9,5 miliarde euro, iar o suma apropiata a fost consemnata si in 2006, cand s-au inregistrat intrari de aproximativ 9 miliarde euro, din care o suma importanta a provenit din privatizarea BCR.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.