Ce cred despre – SOLUTII si CONSULTANTI

Clienti cauta solutii.

Noi toti avem nevoie de solutii, pentru momente de criza personala, de afacerii, la orice aspect al vietii noastre care a intrat in stare de stagnare sau criza. Solutia poate fi o schimbare, o modificare, o reorientare, o inbunatatire, un pact sau acord, un proiect, o decizie cu efect  pe termen scurt sau lung. Intotdeauna  ea  este bazata pe trecut si vizeaza perspectiva. Sa ai solutie, inseamana sa vez clar viitorul, sa sti ce ai de facut, sa sti ce vrei si ce astepti, sa fi constient de sacrificiile pe care le asumi ca sa obtii succesul.

Solutia intotdeauna exista in noi, indiferent daca o vedem sau nu. Deseori  este ascunsa sub bruiajul zilnic, perturbatii dezinformative, rutina plafonatoare, acoperita de virtualitatea (imaginea ta despre problema) subiectiva , individuala  si/sau colectiva. Ca sa vezi solutia, de multe ori, iti trebuie instrumente specifice domeniului – cunoasterea.

Consultanti i sunt cei care au invatat manuirea unor instrumente specializate intr-o directie sau alta, sunt cei care au invatat cite ceva despre metodele de investigare ale unei situatii, necesare pentru descoperirea solutiilor. Unii au creat deja o experienta, trecind de la caz la caz, oferind solutii des eori potrivite. Toti consultanti i au avut un moment zero de la care au inceput si au crescut muncind, asta e regula, nimeni nu s-a nascut consultant gata facut. Acum in perioada pe care o traversam, cred eu, este momentul pentru toti consultantii, sa invatam muncind, acumuland experiente noi  si sa oferim clientilor solutii de calitate, pastrandu-ne  integritatea si etica profesionala.

N-as vrea sa vorbesc aici despre prefacatorie, inselaciune, profitoria unor pseudo specialisti, cu care au avut de a face unii clienti ne-norocosi, si care bruiaza imaginea profesiei de consultant. Fiecare are experienta  si parerea lui despre acest subiect,  generalizarea este daunatoare, profesia de consultant se va dezvolta in continuare.

2009-05-02

Perparim Demi

About Perparim Demi

Am absolvit ingineria in metalurgie din 1974, specializat (1975-1976, China) ca tehnolog de aglomerare – furnale. In perioada 1976 – 1981 am participat in punerea in functiune mai multor sectii din sectorul primar al siderurgiei, ca fabrica de aglomerare, furnal, otelarie LD, ferro-crom etc. Am 16 ani experienta in productie si 17 ani in cercetare. In perioada 2006-08, am facut doua specializari in Project Management, PM si PMP. Activitatea si experienta mea profesionala se regasesc in mai multe lucrari de cercetare, proiecte, publicatii in domeniile tehnologiei minerare, mineralogie sintetica, modelarea si optimizarea proceselor, soft tehnologic, simulare pilot a proceselor etc. Conduc ca manager firma MIGRAL, o microintreprindere cu activitate principala CD, din Bucuresti. Obiectivul meu principal este sa infiintez un centru experimental, si sa il transform intr-un incubator de tineri cercetatori, specializati in domeniul tehnologiilor siderurgice, care sa devin capabil sa puna in aplicare idei novatoare in domeniile mediului, eficientizarii si calitatii, si sa ofera otelariilor din Romania aplicatii si idei competitive pentru depasirea decalajului creat fata de industria moderna din tarile dezvoltate. Consider importanta si necesara comunicarea dintre specialisti, informarea si formarea de opinii in domeniul cercetarii, schimbul de experienta si colaborare, nu numai cu cei activi care au deschis deja drumul, dar mai ales cu cei care au intarziat sau tinerii absolventi cu potential inca nepus la evidenta. Vreu sa cred ca, cu experienta lunga pe care o am in domeniu, pot sa-i indrum, sa-i ajut, sa-i cooptez in proiectele mele de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.