Ce este de fapt networking-ul?

Networking-ul, mai intai de toate, este format din oameni care vorbesc unii cu altii,  schimband idei, resurse sau informatii. Simplu.
Networking este un verb si nu un substantiv. Partea importanta nu este networking-ul in sine, ca produs finit ci actiunea in sine – comunicarea intre oameni si relationarea intre ei.
De aceea se numeste netWORKING si nu netSITTING sau netEATING!

Networking-ul este cea mai rapida si usoara modalitate de a obtine informatii. In Statele Unite, statisticile spun ca, pentru a obtine o informatie oficiala de la marile companii sau autoritati de stat, trebuie sa dai, in medie, 7 telefoane (la noi s-ar putea ca si dupa aceste 7 telefoane tot sa nu obtii informatia…).
Un networker experimentat, insa, cu o retea proprie in spate, poate ajunge la informatia dorita din 3 telefoane. Asta inseamna puterea comunicarii si a schimbului de informatii intr-o retea profesionista cu oameni de calitate si de incredere.

Networking-ul, asadar, este un element de baza al relationarii oamenilor si un pion important in dezvoltarea oricarei afaceri.

Happy Networking!

About Ana-Maria Mihaila

Fondator Institutul European de Business Networking. Cu o experienta antreprenoriala insumata de peste 20 de ani intr-o societate cu o economie in continua schimbare si alti 7 ani in Marea Britanie – loc in care ne-am si cunoscut. In 2006, dupa training-uri de networking cu experti din UK si SUA am adus networking-ul profesionist in Romania, bazat pe recomandari. In 2010 am ridicat conceptul de business networking la un alt nivel, infiintand Institutul European de Business Networking dedicat antreprenorilor, managerilor, liber profesionistilor si chiar celor care doresc sa devina antreprenori la un moment dat. Consideram ca trei dintre cele mai importante elemente ale unui om de afaceri sunt timpul, relatiile si informatiile pe care le are. Tinand cont de aceste aspecte, am inceput sa dezvoltam conceptul de Business Networking in Bucuresti si mai apoi in Moldova, acest Sistem oferind scena perfecta oamenilor de afaceri in care sa se imbine informatia cu relatiile intr-un timp relativ scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.