Ce facem?

Nu am gasit un raspuns la intrebarea Ce facem?.

Ascult cu mare interes comentariile care se fac pe baza deciziei luate de Agentia Nationala de Mediu, prin care se face precizarea ca nu trebuie aruncata zapada pe spatiul verde sau in alte locuri decat cele prevazute de lege. Dar am vazut cu toti ca a nins ca in povesti, iar pe alocuri a viscolit. In timp ce ne jucam cu copii in parc apare stirea ca zapada cazuta este toxica, contine nitrati, derivati, DDT un pesticid care nu a mai fost utilizat de peste 25 ani, s.a.

La auzul acesti vesti, mi-am pus intrebarea Ce facem?, unde aruncam zapada care sa depus pe masina, langa masina.

Mi-am zis.

Lasa ca o duc pe spatiul verde, ca si asa este depusa, o sa fie un strat mai gros si pamantul o sa aiba mai multa umezeala.

Dar cand ma pregateam sa duc la indeplinire aceasta idee, ascult la radio ca este interzis, ca poluam si nu mai creste iarba. Acest comunicat a fost lansat pe unde de  presedintele Agentiei Nationale a Mediului.

Alta intrebare dupa aceasta decizie.  Unde aruncam totusi zapada?

Am stat un moment si am analizat situatia creata. Dar zapada care este peste campuri, cazuta in lacuri, parauri,rauri cum influenteaza evolutia dezvoltarii ulterioare a plantelor, a faunei, a florei, de care are grija reprezentantul mediului. Aceasta nu polueaza in aceeasi masura ca cea pe care noi o aruncam peste cea depusa pe spatiul verde.

In loc sa adopte masuri corecte, sa conlucreze indeaproape cu autoritatile locale si centrale, fiecare isi indreapta ura si nepasare fata de munca celuilalt. Ar trebui impreuna sa gaseasca spatiile adecvate pentru a crea acele zone de depozitare, astfel incat totul sa fie legal. Locurile acestea sa fie cat mai aproape astfel incat actiunea sa fie eficienta, si cu costuri cat mai mici, costuri care le suporta in final tot comunitatea.

Domnilor de la mediu fiti convinsi ca niciodata, dar niciodata, nu o sa aveti un mediu curat cu pozitii rigide, daca lasati ca acesti munti de zapada sa troieneasca saptamani in jurul nostru si al dumneavoastra.

Cu speranta ca am sa gasesc raspuns la intrebarea Ce facem? ma pregatesc sa scot masina din zapada depusa si din cea pe care vecinii au aruncat-o langa masina mea.

Andrei Victor

About Victor Andrei

Sunt absolvent de invatamant superior de lunga durata in cadrul UPB, promotia 1995, la facultatea Stiinta si Ingineria Materialelor, licentiat in domeniul Turnarii metalelor. Am studii de master in cadrul UPB, SNSPA Bucuresti masterul Managementul Proiectelor cu finantae europeana, iar in cadrul ASE Bucuresti masterul Managementul Riscului in Afaceri Internationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.