Ce investitii se mai fac in Romania

ovidiu-1.jpg

Odata cu iesirea din criza, Romania a demonstrat prin cresterea economica din ultimii ani ca este o economie stabila, in crestere, deci atractiva pentru investitii straine, a spus Ovidiu Chiorean, bancher de investitii, partener in cadrul „buticului de investitii“ Crosspoint. Anterior, el a lucrat pentru mai multe banci precum Credit Suisse, ING Bank sau Raiffeissen dar si pentru compania de consultanta fiscala Deloitte, potrivit profilului sau de pe reteaua de socializare de business LinkedIn.

El a mai spus ca indiferent de domeniu, companiile care se vand imediat sunt cele mari, care au inregistrat profit in ultimii trei ani si care se afla in top cinci jucatori de pe segmentul lor si detin un avantaj competitiv fata de ceilalti competitori.

„In continuare, energia este una dintre cele mai cautate industrii de catre investitorii straini, urmata de  agrobusiness, care  ramane de interes datorita potentialului sau, nu numai pentru tarile din Vest, ci si pentru investitorii din Orientul Mijlociu. Apoi, mai este de inters industria exportatoare, farma, si bineinteles sectorul de tehnologie, media, IT care si-a facut un nume cunoscut in lume.“

In ultimul an a crescut de asemenea interesul fondurilor de investitii, inclusiv pentru proiectele din infrastructura. Aceste fonduri au plecat din Romania in perioada crizei finaciare, iar acum se intorc cu sume de peste 100 de milioane de euro, potrivit bancherului de investitii.

Sursa: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.