Ce riști când iei fonduri nerambursabile și nu-ți respecți obligațiile?

04-bani-shutterstock-38-605x.jpg

Antreprenorii se confruntă în general cu riscuri mai mici în România decât în alte țări, atunci când obțin fonduri nerambursabile, a declarat consultantul pentru finanțări Marian Dobrilă, care a dat exemplul programului Start-Up Nation. 
 
Recent, Marian Dobrilă, fondator al firmei de consultanță TDP Partners, a ținut o prelegere la evenimentul Săptămâna Antreprenoriatului, organizat de Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității București.

Întrebat de studenții care se gândesc să-și deschidă o afacere care ar fi riscurile accesării de fonduri nerambursabile, el a dat exemplul programului Start-Up Nation.

„Riscurile sunt mai mici în Românai decât în alte țări. De exemplu, faci un proiect de pe Start-Up Nation, spui că iei 5 angajați, dar nu-i ții. Statul îți cere banii înapoi, pentru că nu ai respectat condițiile de finanțare. Tu îi dai înapoi, dacă firma ți i-a produs. E ca și cum aș fi luat un împrumut de 200.000 de lei și firma mi i-a produs, cazul fericit.

Sau dacă firma nu i-a produs, statul poate declanșa procedura de insolvență asupra firmei. Dar partea bună este că nu se poate îndrepta împotrva bunurilor persoanei, ci ale firmei, care de obicei sunt puține, nu acoperă datoria. Rămâi cu un cazier fiscal sau… Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.