Fonduri de 60 milioane lei în plus pentru fermierii care cultivă roșii în sere

rosii-gradina-2.jpg

Guvernul va suplimenta cu aproape 60 de milioane de lei bugetul alocat programului „Tomate în spații protejate”, pe anul 2019, pentru a putea obține finanțare nerambursabilă de la stat un număr mai mare de fermieri.

Ministerul Agriculturii spune că a inițiat, joi, un proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea actualei scheme ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” pentru anul 2019.

Astfel, prin modificarea HG 107/2019, resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis ar urma să crească de la maximum 233.190.000 lei, la maximum 292.925.517,8 lei.

Prin suplimentarea sumei se va putea asigura susținerea financiară a  tuturor solicitanților eligibili din cadrul schemei (inclusiv pentru ciclul II de producție), „astfel încât programul să fie aplicat de o manieră unitară și nediscriminatorie”, mai afirmă ministerul.

Pentru ciclul II de producție, care se încheie la data de 20 decembrie 2019, direcțiile pentru agricultură județene și cea a Municipiului București estimează un număr de 6.538 beneficiari.

Programul de sprijin pentru tomate cultivate în spații protejate încurajează fermierii să cultive tomate în perioadele de extrasezon, contribuind astfel la asigurarea necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă.

Demarat în anul 2017, de către fosta guvernare, programul „Tomate” acordă un ajutor de câte 3.000 de euro/an fermierilor care cultivă roșii în spații protejate pe cel… Mai mult aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.