CEC Bank ia de la BEI un imprumut de 45 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor

EURO_bani.jpg

EURO_baniBanca Europeana de Investitii (BEI) acorda CEC Bank un imprumut in valoare totala de 45 milioane euro, destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), societatilor cu capitalizare de piata medie si entitatilor publice care activeaza in industrie si servicii, inclusiv turism si infrastructura.

O prima transa din acest imprumut, in valoare de 15 milioane euro, a devenit disponibila ieri.

“Acest acord reprezinta un ajutor in plus pentru proiectele implementate de companii, fiind crucial pentru dezvoltarea economiei romanesti, in special in ceea ce priveste crearea de noi locuri de munca si stimularea cresterii si competitivitatii economice” a declarat Mihai Tanasescu, vice-presedintele BEI responsabil cu operatiunile de creditare in Romania.

Acest imprumut este in acord cu prioritatile BEI care vizeaza un acces mai facil la finantarea pe termen lung, in special a IMM-urilor.

In acelasi timp, imprumutul contribuie la reducerea efectelor crizei financiare si sustine cresterea, stimuland restructurarea, consolidarea si diversificarea economiei, precum si sporirea pe termen lung a competitivitatii prin cresterea disponibilitatii imprumuturilor pe termen lung.

“Prin incheierea acestui parteneriat, CEC Bank continua sa sprijine IMM-urile, companiile cu capitalizare de piata medie si autoritatile administratiei publice locale (AAPL) care intentioneaza sa implementeze proiecte de investitii in diverse domenii. Banca noastra confirma inca o data implicarea activa in sustinerea companiilor, contribuind direct la cresterea finantarii acestui segment”, a precizat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

CEC Bank si-a definit ca prioritate strategica finantarea IMM-urilor si AAPL-urilor, segmentul de clienti persoane juridice detinand 63% din portofoliul bancii la 31.12.2012.

In aceasta directie, de la inceputul anului, CEC Bank a primit aprobare de la institutiile financiare internationale pentru sume in valoare totala de 70 milioane euro, acestea reprezentand oportunitati de finantare pentru clientii persoane juridice, in conditii de cost atractive si maturitati adaptate nevoilor specifice ale acestora.

Produsele de creditare care vor fi lansate in baza acestui parteneriat sunt destinate sustinerii investitiilor si sporirii productivitatii.

Noile produse vor sustine cresterea absorbtiei fondurilor acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana (UE), prin cofinantarea de proiecte dezvoltate cu finantare UE.

Creditele pentru IMM-uri si Corporate au reprezentat anul trecut 6.601 milioane lei din soldul creditelor acordate de CEC Bank, de 11.933 milioane lei.

Sursa: CEC Bank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.