BRD – Groupe Societe Generale si BEI: Acord de imprumut pentru investitii in infrastructura

Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat BRD – Groupe Societe Generale un imprumut de 16 Milioane Euro, destinat finantarii proiectelor in domeniul infrastructurii publice in Romania. Imprumutul va cofinanta de asemenea proiecte din sfera protectiei mediului, a energiei si economisirii energiei. Prin semnarea acordului de imprumut, banca va beneficia de Facilitatea de Finantare a Municipalitatilor, un program special promovat de Comisia Europeana in cadrul PHARE.

Obiectivul urmarit de Facilitatea de Finantare a Municipalitatilor este acela de a sprijini institutiile financiare in dezvoltarea creditarii pe termen lung a proiectelor de infrastructura desfasurate atat de municipalitati, cat si de companii publice sau private. BRD – Groupe Societe Generale este unul dintre liderii pietei finantarilor pentru municipalitati, in care s-a remarcat prin finantarea unor proiecte importante in orase ca Ploiesti, Pitesti, Baia Mare, Deva, Piatra Neamt, Targoviste, Arad.
BRD a finantat in egala masura si administratii comunale din peste 25 de localitati pentru efectuarea de lucrari de alimentare cu apa si de dezvoltare a infrastructurii, inclusiv in cadrul programului Sapard, valoarea portofoliului de credite acordate de BRD administratiilor locale fiind de 14 Milioane Euro.

Acest imprumut global reprezinta cea de-a patra operatiune pe care BRD – Groupe Societe Generale o realizeaza impreuna cu BEI, suma totala a creditelor contractate de BRD de la aceasta institutie financiara ridicandu-se la 100 Milioane Euro. In luna septembrie, BRD -Groupe Societe Generale a reinnoit linia de credit BEI pentru finantarea proiectelor IMM-urilor din Romania, contractand un imprumut global de 34 Milioane Euro pentru finantarea proiectelor in domeniile energiei, infrastructurii, mediului, industriei, serviciilor si turismului.

Sursa: , Cronica Romana online, 25 noiembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.