Cel mai generos program de finantare pentru antreprenori: Programul Start-Up Nation va crea 8.600 de firme si 21.000 de joburi noi in 2017

european-funds-620x330.jpg

Start-Up Nation, programul prin care statul finanteaza afacerile nou infiintate cu 1,7 mld. lei in 2017, va crea cel putin 21.000 de noi locuri de munca anul acesta.

Peste 8.600 de planuri de afaceri vor fi puse in practica folosind bani de la stat si din fonduri europene in cadrul programului Start-Up Nation, cel mai generos program de finan­ta­re pentru start-up-uri. Antreprenorii care vor primi cate 44.000 de euro pentru afacere si-au asu­mat crearea a peste 21.000 de locuri de munca anul acesta.

„Noi am realizat circa 70 de proiecte, cele mai multe in domeniul IT si programare, foto­gra­fie, sanatate si productie. Programul este bi­ne-venit pentru ca multe dintre aceste domenii nu au beneficiat pana acum de finantare“, a explicat Andreea Kohalmi Szabo, general manager in cadrul companiei de consultanta Commonwealth Consulting. Desi a fost privit cu reticenta initial, proiectul promite sa devina unul de succes, avand in vedere dimensiunea lui si accesul facil la finantare pentru antreprenori. Practic, un aplicant nu are nevoie de cofinantare pentru afacerea pe care o pune pe picioare, conditie sine qua non pentru toate celelalte proiecte similare de ajutor de minimis.

Unul dintre antreprenorii care au aplicat pentru o finantare in cadrul programului este Alexandru Coman, 30 de ani, care vrea sa realizeze o firma care organizeaza workshop-uri de fotografie, video si nutritie. in prezent, el lucreaza ca manager in cadrul unui studio foto din Bucuresti si vrea sa isi deschida propriul business dupa o experienta de zece ani in dome­nii precum actoria si fotografia.

„Este un start bun, mai ales ca nu implica riscuri prea mari. Am aplicat pentru suma de 44.000 de euro si vreau sa incep businessul cu trei angajati“, a spus Alexandru Coman.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top