Cel mai lung drum reabilitat in Moldova a fost finantat prin REGIO

drum.jpg

La initativa Consiliului Judetean Bacau, drumul judetean 252 Huruiesti – Buhoci a fost reabilitat si modernizat printr-un proiect in valoare totala de 78.731.356 lei, finantat prin Programul Operational Regional. Pe o suprafata de 55 de Km s-au efectuat lucrari complexe de refacere integrala a covorului asfaltic, constructia de poduri si podete, santuri si rigole de scurgere.

Drumul se afla la momentul solicitarii finantarii intr-o severa stare de degradare, iar prin viabilizarea acestuia, proiectul contribuie la cresterea sigurantei rutiere, la reducerea poluarii si costurilor de transport de marfuri si calatori, la imbunatatirea accesului pe pietele regionale, la cresterea eficientei economice, la extinderea schimburilor comerciale, iar bunurile si serviciile din zona vor ajunge mai usor pe pietele locale sau regionale.

Beneficiarii directi ai investitiei sunt locuitorii comunelor Huruiesti, Gaiceana, Parincea, Ungureni si Buhoci, cei aproximativ 107 agenti economici din comunele specificate, institutiile administratiilor publice locale, institutiile de cult si organizatiile neguvernamentale din zona.

In total se estimeaza ca peste 10.000 de persoane din intreaga zona vor avea acces mai usor la serviciile medicale, la educatie, la asistenta sociala si asigurari de sanatate, peste 5.000 de potentiali turisti vor accesa unitatile de turism existente si viitoare, cel putin 25 de noi agenti economici si un numar semnificativ de producatori agricoli individuali vor demara si derula activitati pe teritoriul comunelor deservite.

Sursa: Inforegio Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.