Cele 350 de milioane de euro oferite de Guvern s-au evaporat în 6 minute și 27 de secunde

Bani-pixabay.jpg

Antreprenorii acuză Guvernul de incompetență în distribuirea granturilor europene. Metoda “primul venit, primul servit” a lăsat pe margine aproximativ 17.000 de firme. Autoritățile spun că vor majora cu 500 de milioane de euro plafonul alocat companiilor afectate de criza de coronavirus, astfel încât să beneficieze și cele care nu au apucat în primă fază.

Banii alocați de autorități pentru capitalul de lucru al firmelor afectate de pandemie s-au terminat după doar 6 minute și 27 de secunde, iar suma de 350 de milioane de euro a ajuns doar pentru 4.567 de firme, arată o analiză a portalului financiar Termene.ro, citat de Asociația Europeană a Tinerilor Antreprenori (AETI).

Circa 22.000 de firme au aplicat pentru program, însă Virgil Popescu – ministrul economiei – a anunțat miercuri seara în ședința de Guvern că doar aproximativ cinci mii dintre acestea vor beneficia de fonduri. Startul s-a dat online, pe 22 octombrie, la ora 10:00. Câteva minute mai târziu, fondurile erau epuizate… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.