În două săptămâni va începe programul Electric Up prin care firmele pot produce energie

Virgil-Popescu.jpg

Programul Electric Up, prin care firmele pot accesa granturi pentru instalarea de panouri fotovoltaice, va începe în două săptămâni, a anunţat, vineri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

El a fost prezent la cea de-a 28-a ediţie a evenimentului “Topul National al Firmelor Private din Romania”, eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Ministrul s-a adresat antreprenorilor din sală, cu precădere unui producător de volane, care anterior primise un premiu şi spusese că doreşte să devină independent energetic.

“Da, este extraordinar de bine şi da, se poate. O să aveţi în două săptămâni programul Electric Up, de care aveţi nevoie, prin care puteţi lua un grant de 100.000 de euro maxim, puteţi instala 100 de KW la dumneavoastră, pe acoperişul halei dumneavoastră. Poate că nu sunt suficienţi, dar 100 kW este maximum pe care legislaţia română îl permite în momentul de faţă pentru a nu avea nevoie de autorizaţie şi ne dorim să acceseze acest program cât mai mulţi întreprinzători români”, a arătat Popescu.

Programul are un buget iniţial de 100 de milioane de euro. “Avem suficienţi bani pentru acest program, avem 100 de milioane de euro pentru acest program pentru început, pentru a vedea cum funcţionează”, a continuat ministrul.

Popescu a amintit că, în şedinţa de Guvern de miercurea trecută, a anunţat că bugetul măsurii 2 privind acordarea de granturi pentru capitalul de lucru va fi suplimentat, astfel încât aproape toţi întreprinzătorii care au depus cerere să beneficieze de acest program…Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.