Centru multifuncţional de peste 1,3 milioane euro, amenajat în clădirea fostului cinematograf “Arta” din Suceava

Centrul-multifuncţional-arta-suceava.jpg

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, pe 17 mai, cu directorul general al ADR-Nord Est, Vasile Asandei, contractul de finanţare pe fonduri europene pentru Centrul multifuncţional ”Arta” din cartierul Iţcani. Valoarea contractului este de 6.425.130,49 lei, din care contribuţia municipalităţii este de 138.236,97 lei , iar durata de realizare va fi de 24 de luni.

Primarul a spus că la licitaţie s-au depus trei oferte, respectiv firma Loial Impex în asociere cu Casa Grup, ConBucovina şi Building House SRL Suceava. ”Sperăm ca aceste oferte să fie, cel puţin, una eligibilă, să avem semnat contractul până la 30 iunie, să putem demara lucrările”, a spus Lungu.

Centrul multifuncţional ”Arta” este realizat de Primăria Suceava prin POR 2014-2020, şi implică reamenajarea clădirii fostului cinematograf ”Arta” din cartierul sucevean Iţcani.

Proiectul presupune construcţia a două corpuri de clădire, respectiv actualul corp al cinematografului, precum şi o extindere cu parter şi etaj, cu obligativitatea de a păstra şi obiectul de activitate iniţia, astfel încât va fi amenajat şi un cinematograf.

Potrivit lui Lungu, la parter va fi o sală polivalentă cu două sute de locuri, un centru pentru activităţi recreative, unul de consiliere şi informare, iar la etaj centrul de consiliere educaţională, grupuri sanitare, etaj tehnic şi birouri.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar de execuţie a investiţiei de doi ani.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.