Cerere de propuneri de proiecte 2017 – programul Justitie al UE 2014-2020/lupta impotriva consumului de droguri

spune-nu-droguri-1-638.jpg

Comisia Europeana, prin intermediul Directiei Generale Justitie, a lansat cererea de propuneri ,,Sprijin pentru proiectele transnationale in domeniul politicii antidrog a Uniunii Europene”, privind sprijinirea actiunilor care privesc lupta impotriva consumului de droguri.

Status: Inactiv
Depunere:  25 octombrie 2017
Buget:  2.632.000 euro

Obiective

  • Sprijin pentru implementarea legislatiei UE privind noile substante psihoactive
  • Schimb de bune practici privind cooperarea intre autoritatile publice implicate in serviciile legate de droguri si societatea civila
  • Sprijin pentru implicarea societatii civile la punerea in aplicare a obiectivelor “Strategiei UE in materie de droguri 2013-2020” si a actiunilor specifice din cadrul Planului de actiune droguri 2013-2016 al UE.

Prioritati

– Aplicatia poate fi depusa doar online prin utilizarea bazei de date PRIAMOS a Directiei Justitie din cadrul Comisiei Europene;
– parteneriatele transnationale trebuie sa fie alcatuite din parteneri din minimum 2 tari;
– proiectele se implementeaza pe o perioada de maximum 24 de luni;
– perioada de implementare a proiectului trebuie sa inceapa la sfârṣitul anului 2016 ṣi inceputul anului 2017;
– Aplicatia trebuie scrisa intr-una din limbile oficiale ale UE; pentru o evaluare mai rapida, engleza este preferata;
– Beneficiarii pot aplica pentru mai multe proiecte, dar fiecare aplicatie trebuie sa aiba propriul numar de identificare in PRIAMOS; un beneficiar/coordonator al unui proiect poate fi partener in alt proiect.

Actiuni finantate

  • colectarea datelor, studii/anchete si activitati de cercetare;
  • activitati de formare;
  • invatare reciproca, schimbul de bune practici, cooperare, inclusiv identificarea celor mai bune practici care pot fi transferate in alte tari participante;
  • activitati de diseminare si constientizare.

Solicitanti eligibili

Orice entitate publica, orice entitate privata care nu este orientata spre profit, organizatii internationale, respectiv autoritati publice locale, regionale şi nationale, ONG-uri, asociatii, institutii de educatie, centre de cercetare, etc. din state membre ale UE, cu exceptia Marii Britanii ṣi a Danemarcei care nu participa la programul european „JUSTItIE” 2014-2020.

Descrierea anexelor

1. Declaratie de onoare / Declaratie privind criteriile de eligibilitate, excludere si selectie, privind respectarea normelor aplicabile privind eligibilitatea TVA, completate in mod corespunzator, datat si semnat de semnatarul autorizat al organizatiei solicitante (scanat document).
2. Declaratia de Parteneriat privind criteriile de eligibilitate, excludere si selectie pentru fiecare co-solicitant, completat corespunzator, datat si semnat de semnatarul autorizat al organizatiei co-solicitanta (document scanat).
3. O scrisoare de sustinere pentru fiecare entitate care doreste sa sprijine proiectul fara a suferi costuri, datate si semnate de semnatarul autorizat al fiecarei entitati (scanate document).
4. Un formular de capacitate financiara pentru solicitant si pentru fiecare dintre co-solicitanti (MS Dosar Excel) finalizat in conformitate cu anexa.
5. Nu se aplica organismelor publice si organizatiile internationale.
6. O lista de proiecte (similare in ceea ce priveste marimea si resursele gestionate cu cea descrisa in cerere) efectuata de solicitant si de co-solicitanti sau, in cazul solicitantului sau al solicitantului.
7. Pentru fiecare organizatie (solicitant sau co-solicitant) care solicita o subventie de peste EUR 750.000, un raport de audit elaborat de un auditor extern autorizat; acest raport de audit certifica conturile organizatiei pentru ultimul exercitiu financiar disponibil.

Buget

Bugetul total al cererii: 2.632.000 euro; se cofinanteaza maximum 80% din costurile eligibile.; se cofinanteaza maximum 80% din costurile eligibile; proiectele trebuie sa aiba un buget de cel putin 150.000 euro.

Depunere

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 25 octombrie 2017 (orele 12.00 la Bruxelles).

Pentru detalii privind aceasta cerere de proiecte, a fost pusa la dispozitia celor interesati adresa email: [email protected] (intrebarile, pentru a primi un raspuns din partea responsabililor de la Comisie, trebuie adresate pâna la data de 7 ianuarie 2016).

Contact: Institutie responsabila: Comisia Europeana, Directia Generala Justitie, Bruxelles

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Anexe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.