Programul de Interes National “Restructurarea institutiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap si crearea de servicii alternative de tip rezidential”

Introducere

Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap acorda finantari nerambursabile pentru proiecte cu derulare in anul 2006, in limita subventiilor alocate cu aceasta destinatie prin bugetul aprobat Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

Obiectivele programului

Acest program are ca obiective specifice: reducerea numarului institutiilor rezidentiale de mari dimensiuni, respectarea angajamentelor de aderare asumate prin Programul National de Aderare la Uniunea Europeana.

Solicitanti eligibili

Pot avea calitatea de solicitanti eligibili numai urmatoarele persoane juridice:

  • persoane juridice fara scop patrimonial – asociatii ori fundatii constituite conform legii care au ca obiect de activitate desfasurarea de activitati nonprofit in domeniul asistentei sociale (persoane cu handicap, copii, persoane varstnice, persoane in dificultate etc.);
  • Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din subordinea Consiliilor Judetene, respectiv a Consiliilor Locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti.
Activitati eligibile

Programul finanteaza restructurarea/inchiderea unei institutii rezidentiale vechi.

De asemenea, pentru ca restructurarea/inchiderea institutiilor sa fie posibila, trebuie create cel putin patru noi servicii alternative complementare (centre de tip respiro, terapie ocupationala, locuinte protejate etc.).

Se pot finanta in cadrul acestui proiect urmatoarele centre si servicii eligibile:

  • centre de ingrijire si asistenta;
  • centre de recuperare si reabilitare;
  • centre de integrare prin terapie ocupationala;
  • locuinte protejate;
  • orice alt serviciu care are ca scop cresterea calitatii vietii si al gradului de integrare sociala a rezidentilor centrului restructurat, inclusiv centre ambulatorii de recuperare neuromotorie, cu conditia ca aceste servicii sa fie destinate si beneficiarilor directi din centrul ce urmeaza a fi restructurat.
Conditii de finantare

Se vor finanta proiecte de restructurare/inchidere a unor institutii rezidentiale cu capacitate de minim 250 persoane, impreuna cu proiecte separate pentru o paleta de servicii necesare pentru restructurarea/inchiderea respectivei institutii, respectiv facilitatile rezidentiale necesare, impreuna cu serviciile necesare acoperirii nevoilor beneficiarilor directi care vor fi scosi din institutia veche.

Solicitantilor li se impune sa contribuie la finantarea costurilor proiectului din fonduri proprii intr-un procent cat mai mare posibil, care nu poate fi inferior limitei de 10% din valoarea totala a finatarii nerambursabile.

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea propunerii de proiect este 04.10.2006 ora 12.00.

Adresa la care se depune propunere de proiect este:

Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap

Adresa: Calea Victoriei Nr. 194

Bucuresti

Finantator: Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap
Sursa: Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.