Gratiela Gavrilescu: Romania este in curs de pregatire a implementarii Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila

imageResize-4.jpg

Romania este in curs de pregatire a implementarii Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila si va prezenta, in 2018, Revizuirea Nationala Voluntara la Forumul Politic la Nivel inalt privind Dezvoltarea Durabila, a declarat, la New York, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

Aceasta este prezenta la Forumul Politic la nivel inalt privind Dezvoltarea Durabila de la New York, care se desfasoara in perioada 17-21 iulie 2017.

Potrivit unui comunicat de presa al ministerului de resort, transmis miercuri AGERPRES, in prima zi a Forumului, ministrul Mediului a deschis lucrarile Dezbaterii plenare cu prezentarea Declaratiei nationale a Romaniei, subliniind rolul central al Forumului Politic la Nivel inalt (HLPF) pentru punerea in aplicare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabila, precum si importanta Adunarii ONU de Mediu (UNEA) pentru promovarea dimensiunii de mediu a Agendei 2030 si a facut apel ca, anul acesta, la sesiunea din decembrie a UNEA, ce are ca tema centrala poluarea, sa fie adoptata o Declaratie Politica privind Poluarea, pentru a certifica angajamentul ministrilor de a actiona ferm pentru reducerea amenintarilor de mediu ce pericliteaza viata in ansamblul ei.

”La nivel national, Romania este in curs de pregatire a implementarii Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila. (…) Lucram, de asemenea, impreuna cu tarile UE pentru punerea in aplicare a noului Consens European privind Dezvoltarea.(…) Romania va prezenta Revizuirea Nationala Voluntara la Forumul Politic la Nivel inalt privind Dezvoltarea Durabila in cadrul sesiunii de anul viitor”, a spus Gavrilescu.

Ministrul Mediului si viceprim-ministrul Gratiela Gavrilescu a participat, luni, 17 iulie 2017, la sediul ONU din New York, la Sesiunea de deschidere a Segmentului inalt al Consiliului Economic si Social al ONU si a Segmentului Ministerial al Forumului Politic la Nivel inalt privind Dezvoltarea Durabila, urmate de sesiuni de prezentare ale Rapoartelor Nationale Voluntare si dezbateri generale.

Programul Forumului Politic la Nivel inalt privind Dezvoltarea Durabila se va incheia la finalul saptamanii cu adoptarea unei Declaratii ministeriale si a Raportului Forumului.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.